Παρέμβαση Κίνησης Ενεργών Πολιτών Μεγανησίου

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ 

Οι τελευταίες εξελίξεις στο Μεγανήσι είναι πράγματι καταιγιστικές και με βαρύνουσα σημασία.

Ο Δήμαρχος ‘ανακαλεί’ στην ουσία αποπέμπει τον Αντιδήμαρχο Θανάση Κονιδάρη με μάλλον κατασκευασμένη αιτιολόγηση και ο κ. Κονιδάρης απαντάει με απίστευτες καταγγελίες. Αναφέρει επί λέξει: ‘Ο Δήμαρχος Μεγανησίου βιάζει ασύστολα την αλήθεια, παραποιεί ή κατασκευάζει γεγονότα, άγεται και φέρεται από συμβουλάτορες με πρόσχημα την ενότητα της παράταξης, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και είναι ενάντια στο κοινό αίσθημα. Γαντζωμένος στην εξουσία προσπαθεί να κάνει επίδειξη δύναμης πιστεύοντας πως όλες οι συνειδήσεις είναι ελαστικές.’

Είναι προφανές ότι ο κ. Δήμαρχος διαλέγει ‘Διχασμό και όχι ενότητα στη δράση’, ενώ με την αντιδημοκρατική του απόφαση αποπομπής του Αντιδημάρχου επιβεβαιώνει τις επισημάνσεις – καταγγελίες του πρόσφατου κειμένου μας ‘Ζητήματα Δημοκρατίας’. Επί πλέον τα θέματα που θίγει ο κ. Κονιδάρης  στην απάντηση του, οι καταγγελίες του, αυτά που λέγονται από πολλούς Μεγανησιώτες είτε φωναχτά είτε ψιθυριστά, τα θέματα που κατά καιρούς έχει αναφερθεί και η Κίνησή μας (Λιμάνι στο Βαθύ, αυθαίρετες κατασκευές από το Δήμο ή σε χώρους του Δήμου, επένδυση στο κεφάλι, ρουσφέτια κλπ) δείχνουν ότι τα πράγματα στο  Μεγανήσι δεν πάνε καλά.

Και τι κάνουμε λοιπόν όλοι εμείς οι υπόλοιποι; Εμείς που διαφορετικά βλέπουμε την ανάπτυξη στο Μεγανήσι, εμείς που αγαπάμε το Μεγανήσι; Μα πρέπει να αντιδράσουμε!!! Και να να δράσουμε θετικά.

Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ εμφανίστηκε στη Μεγανησιώτικη κοινωνία με  ανακοίνωσή της που καθορίζει σε γενικές γραμμές και τους στόχους της. Στην πρώτη ανακοίνωσή μας αλλά και στις άλλες που ακολούθησαν, οι θέσεις μας είναι καθαρές όπως και οι περιεχόμενες προτάσεις μας και σε πλήρη αντιθεση με την πολιτική και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σήμερα στο Μεγανήσι. Δεν ισχυριζόμαστε ότι κατέχουμε την απόλυτη σοφία, αλλά η επιδίωξή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι για τον τόπο, με προτάσεις, με συμβολή στην συζήτηση για την δημιουργία προτάσεων και θέσεων, με βοήθεια στη Δημοτική Αρχή και στους θεσμικούς παράγοντες του νησιού, όπου μας ζητηθεί, με κριτική ή και καταγγελία εκεί που θεωρούμε ότι τα πράγματα δεν πάνε στη σωστή κατεύθυνση, με συμμετοχή στους αγώνες και την κοινωνική και πολιτική ζωή του νησιού μας, με κοινή δράση με εκείνους που μπορούμε να πορευτούμε μαζί συνολικά ή σε επί μέρους θέματα. 

Θεωρούμε ότι η ζωντανή παρουσία Κινήσεων σαν τη δική μας σε συνεργασία με όλους όσοι έχουν ανάλογες απόψεις, διάθεση και αγαπάνε τον τόπο μας είναι ζωτικής σημασίας ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη συγκυρία.

Περιμένουμε την υγιή αντίδραση και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειψηφίας, που δεν φαίνονται να έχουν ανεξάρτητο πολιτικό λόγο μέχρι τώρα. Και η αντιπολίτευση; Μέχρι στιγμής αποτελεί ερωτηματικό. Πρέπει να παίξει το θετικό ρόλο που απαιτούν οι περιστάσεις. Και ο Θανάσης ο Κονιδάρης; Το μέλλον θα δείξει που θα σταματήσουν οι συνεχείς αλλαγές απόψεων και στρατοπέδων. Εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να καταδικάζουμε τις γνωστές σε όλους μεταλλάξεις του ούτε να δίνουμε  συγχωροχάρτια.

Εμείς συνεχίζουμε με βάση αυτά που ήδη έχουμε πει. Παρακαλούμε να μας κρίνετε με βάση αυτά που λέμε και κυρίως με αυτά που κάνουμε και όχι με την στρεβλή εικόνα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν για μας.

Εάν έχουμε να απολογηθούμε μέχρι σήμερα για κάτι, είναι η απουσία μας από τα δρώμενα του νησιού τον τελευταίο  δίμηνο. 

Θα παλέψουμε για καλύτερη συνέχεια στο μέλλον. Ελπίζουμε ότι η παρουσία μας θα είναι θετική για την κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου. 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ