Το Επιμελητήριο Λευκάδας για το παράνομο camping

Λευκάδα, 20/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΑΝΟΜΟ CAMPING

Το Επιμελητήριο Λευκάδας σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης των τροχόσπιτων (camper) απέστειλε επιστολή με αποδέκτες την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκάδας, το Λιμεναρχείο Λευκάδας καθώς επίσης και την Δημοτική Αστυνομία Λευκάδας κοινοποιώντας την παράλληλα στον Δήμο Λευκάδας καθώς και στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας. Θεωρούμε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι απαράδεκτη και οι αρμόδιες υπηρεσίες οφείλουν να κάνουν το χρέος τους εφαρμόζοντας την ισχύουσα νομοθεσία. Η επιστολή έχει ως εξής:

 

Θέμα: Παράνομα σταθμευμένα τροχόσπιτα

Με την παρούσα μας επιστολή θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην απομάκρυνση των παράνομων σταθμευμένων τροχόσπιτων (camper), που έχουν κατακλύσει το νησί μας κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας (Νόμος 2160/93, άρθρο 4 παρ. 12 και Νόμος 2741/99 άρθρο 21 παρ. 1).

Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και σε μια περιοχή της οποίας οι επαγγελματίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς εργαζόμενοι μόνο κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, οι αρμόδιες υπηρεσίες να μην ανταποκρίνονται στο καθήκον τους εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία και προστατεύοντας το έννομο συμφέρον των συμπολιτών τους.

Το Επιμελητήριό μας ως εκπρόσωπος των παραγωγικών τάξεων του τόπου μας διερωτάται πόσο δύσκολο είναι να απομακρυνθούν τα παράνομα σταθμευμένα τροχόσπιτα, τα οποία εκτός των άλλων αλλοιώνουν και την αισθητική των περιοχών τις οποίες κατακλύζουν. Πρωτίστως, όμως, ο φορέας μας διερωτάται κατά πόσον έχετε σκεφθεί ότι η δική σας αμέλεια καταδικάζει οικονομικά τα οκτώ νόμιμα κάμπινγκ του νησιού μας, τα οποία μεσούσης της τουριστικής περιόδου είναι σχεδόν άδεια.

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων παρακαλούμε θερμά ΑΜΕΣΑ να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ριζικά το ως άνω πρόβλημα. Φρονούμε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση δεν επιτρέπει εκ μέρους σας περαιτέρω περιθώρια εφησυχασμού και αδράνειας.

Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Ι. Δουβίτσας

(Πηγη: www.kolivas.de)