Το όνειρο του μολυβένιου στρατιώτη

 

Μια εξαιρετική παράσταση κουκλοθεάτρου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μεγανησίου, παρακολουθήσαμε εμείς και τα παιδιά μας το προηγούμενο Σάββατο από την ομάδα θεάτρου κούκλας «Τα φτερά του μύθου». Το συγκινητικό παραμύθι του Χ.Κ.Άντερσεν διασκευάστηκε με ευαισθησία, χιούμορ και ευρηματικότητα από τους συντελεστές της παράστασης και σε συνδυασμό με την παρουσίαση εν είδει «μαύρου θεάτρου» και την πολύ καλή σκηνική οικονομία και μουσική, γέμισε ηχοχρώματα την πολιτιστική αίθουσα, αλλά και τις καρδιές μας.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης έρχεται σαν δώρο σ’ ένα παιδικό δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια. Ανάμεσα σ’ αυτά και η Χορεύτρια με τον πύργο της που εξουσιάζεται από τον κακό Φασουλή. Ο Στρατιώτης γοητεύεται από την Χορεύτρια… όταν ανάμεσα τους μπαίνει ο Φασουλής και τον βάζει σε μια περιπέτεια που θα τον οδηγήσει στη φωτιά…Ξυπνώντας θα καταλάβει ότι όλη αυτή η περιπέτεια ήταν ένα όνειρο, τόσο έντονο που αναζητά το νόημα του. Συνειδητοποιώντας το τελικά, αποφασίζει να πάρει τη ζωή στα χέρια του και να προτάξει τα θέλω του. Κατορθώνει έτσι να αποδυναμώσει τον Φασουλή και να βρεθεί ξανά με τη Χορεύτρια.

Μια ιστορία μέσα από τον κόσμο των παιχνιδιών που μιλάει για τη δύναμη και το θάρρος να αλλάξουμε τη ζωή μας και να τη κάνουμε αυτή που θέλουμε και μας αξίζει.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία : Σπύρος Παπαχρήστου
Διασκευή του μύθου: Κλώντ Λωράν
Σκηνογραφία: Σπύρος Παπαχρήστου
Εμψύχωση: Δήμητρα Κωνσταντινίδου
Σπύρος Παπαχρήστου
Φωτισμός: Απόστολος Στράντζαλης
Μουσική επιμέλεια: Δήμος Λιβιτσάνος
Χειριστής κονσόλας Ελισσαίος Βλάχος

Πριν την παράσταση λειτούργησε εργαστήρι κατασκευής που ενθουσίασε τα παιδιά, καθώς όλα βρέθηκαν με ένα μεγάλο πολύχρωμο ψάρι στο χέρι!