Δελτία Τύπου Βουλευτή Λευκάδος κ. Σπύρου Μαργέλη

Ενημέρωση από τον βουλευτή Λευκάδας Σπύρο Μαργέλη: Συνεργασίες με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Μωραΐτη και τους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Λευκάδας

Αθήνα, Τετάρτη 27/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό κ. Μωραΐτη

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης σήμερα 27/7/2011 είχε μακρά συνεργασία με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Θάνο Μωραΐτη για τα παρακάτω θέματα:

1ον) Την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημοπράτηση του έργου: «Διαπλάτυνση Διαύλου Λευκάδας» προϋπολογισμού 22.163.000 €. Θυμίζουμε πως το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» από τις 22/6/2011 με την αρ. 1059 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι χρειάζεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την γρήγορη δημοπράτηση του έργου.

2ον) Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου: «Τουριστικό Αγκυροβόλιο Βασιλικής», προϋπολογισμού 16.284.000 €.

Ο βουλευτής ανέπτυξε στον Υφυπουργό την αναπτυξιακή σημασία που έχει το συγκεκριμένο έργο για τη Λευκάδα και ζήτησε την υποστήριξη του στην διαδικασία χρηματοδότησης και ένταξης του έργου.

Ο Υφυπουργός συμφώνησε για την σημασία του έργου στην παραπέρα ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού που αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα των Νησιών μας και είπε στον βουλευτή πως θα συνδράμει με κάθε τρόπο για την ένταξη του έργου.

3ον) Την χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων με το ποσό των 500.000 € του έργου της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου των Λαϊκών Πολυκατοικιών της Λευκάδας.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στον περιβάλλοντα χώρο των Λαϊκών Πολυκατοικιών. Του εξήγησε την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί 84 οικογένειες συμπολιτών μας μετά τον σεισμό του 2003 μέχρι την παράδοση των νέων κατοικιών πριν από μερικούς μήνες και του ζήτησε να δείξει την ευαισθησία της η πολιτείααπέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, με την διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των κατοικιών.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει με ξεχωριστό ενδιαφέρον την ικανοποίηση του αιτήματος, μέσα στις ελάχιστες δυνατότητες που του παρέχει η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Αθήνα, Τετάρτη 27/7/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Σπύρος Μαργέλης χθες Τρίτη 26/7/2011 είχε μαζί με τον Δήμαρχο Λευκάδας Κώστα Αραβανή και τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Καρβούνη συναντήσεις εργασίας για διάφορα θέματα της Λευκάδας:

1ον) Με τον Πρόεδρο της Κτηματολόγιο ΑΕ καθηγητή κ Αρβανίτη και διευθυντικά στελέχη της εταιρίας.

Θέμα της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η γνωστή ρύθμιση – τροπολογία που συμπεριλήφθηκε στον νόμο 3983/2011 (άρθρο 24) για την διόρθωση εκτεταμένων σφαλμάτων σε περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά, όπως πχ η περιοχή των Τσουκαλάδων.

Υπενθυμίζουμε πως η αναφερόμενη ρύθμιση – τροπολογία είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης του βουλευτή Σπύρου Μαργέλη στους κατοίκους των Τσουκαλάδων, των πρωτοβουλιών και των συνεχών προσπαθειών του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και της κατανόησης που έδειξε για το θέμα ο Πρόεδρος της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ (βλέπετε και σχετική ομιλία του βουλευτή στην Ολομέλεια της Βουλής στις 8/6/2011 που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=kd10GvKg4R0).

Δήμος Λευκάδας και ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ συμφώνησαν για στενή συνεργασία με στόχο την έγκαιρη και οριστική διευθέτηση των εκτεταμένων λαθών που παρατηρούνται στην κτηματογράφηση της περιοχής των Τσουκαλάδων.

Διευκρινίζεται πως και σε άλλες περιοχές που υπάρχουν εκτεταμένα λάθη μπορεί να ακολουθηθεί η νέα διαδικασία διόρθωσης αρκεί με την φροντίδα και του Δήμου να προσέλθουν οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες και να δηλώσουν τα λάθη στην κτηματογράφηση.

Με αφορμή την συνάντηση ο βουλευτής δήλωσε:

«Χαίρομαι που η πρωτοβουλία και η προσπάθεια για την νομοθέτηση της νέας δυνατότητας που δίνεται στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ για διόρθωση εκτεταμένων λαθών ξεκίνησε από την Λευκάδα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο καθηγητή κ. Αρβανίτη που ξεκινάει από την Λευκάδα την εφαρμογή και αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η νέα ρύθμιση – τροπολογία».

2ον) Με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ανδρεαδάκη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η υποστήριξη σχετικών προτάσεων που έχει υποβάλει ο Δήμος Λευκάδας για ένταξη έργων στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη ένταξης του έργου: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΟΛΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΩΝ ΛΥΜΜΑΤΩΝ», προϋπολογισμού 9.180.000 €.

Κατατέθηκαν όλα τα επιχειρήματα και οι ιδιαιτερότητες του έργου και της περιοχής και ζητήθηκε να αντιμετωπιστεί η ένταξη του έργου με θετικό τρόπο. Ο Δήμος ανέλαβε να στείλει σχετικό υποστηρικτικό υπόμνημα με όλα τα στοιχεία που προέκυψαν από την συζήτηση.

3ον) Με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Χρήστο Αηδόνη.

Θέματα της συνάντησης ήταν:

α) Η ένταξη της Λευκάδας στο πρόγραμμα «Το ποδήλατο στη Ζωή μας», αίτημα το οποίο ο βουλευτής σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο είχε κατ’ επανάληψη θέσει στον Υφυπουργό.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την ένταξη του Δήμου Λευκάδας στο πρόγραμμα και την πραγματοποίηση σχετικής εκδήλωσης στην Λευκάδα μέσα στον Σεπτέμβριο.

β) Η συγχρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ παράλληλα με τον Δήμο του έργου της επισκευής και συντήρησης του Δημοτικού Σταδίου της Λευκάδας (ΓΗΠΕΔΟ).

Ο Δήμος θα υποβάλει την σχετική μελέτη – πρόταση στον ΟΠΑΠ και ο Υφυπουργός θα κάνει την αναγκαία παρέμβαση.

Από το Γραφείο Τύπου