Βραδιά Ελύτη: μια γεύση τρικυμίας στα χείλη

Μια πολύ όμορφη βραδιά ζήσαμε χτες στη νέα Πολιτιστική αίθουσα του Δήμου Μεγανησίου. Το αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη και τα μελοποιημένα τραγούδια του  επανέφεραν την ποίηση στην καθημερινότητά μας. Την εκδήλωση- αφιέρωμα του Πολιτιστικού Κέντρου επιμελήθηκε και παρουσίασε ο φιλόλογος Βασίλης Κανέλλος που δεν παρέλειψε να την αφιερώσει στον πρόσφατα εκλιπόντα φιλόλογο Κώστα Δάγλα.

 

Ο Βασίλης ανέλυσε σφαιρικά το έργο του Ελύτη, με τις επιρροές του από τον ήλιο και τη θάλασσα του Αιγαίου και την γυναικεία παρουσία, μέχρι τον πόλεμο, την ανισότητα και την αδικία που οδήγησαν και στα μεγάλα έργα του, με αποκορύφωση το πανανθρώπινο «Άξιον Εστί».

 

Εμβόλιμα ακούστηκαν απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώστηκαν κομμάτια από έργο του μεγάλου ποιητή από τα Μεγανησιωτόπουλα: Χριστίνα Δάγλα, Θωμά Κανέλλο, Γεωργία Καββαδά, Δήμητρα Δάγλα, Κωνσταντίνα Σολδάτου, Βάσω Καββαδά.

Η ζωντανή ορχήστρα του κου Σγουρόπουλου γέμισε με τις αγαπημένες μελωδίες την κατάμεστη αίθουσα και πλαισίωσε αρμονικά τον ομιλητή και τις απαγγελίες.

Τα βίντεο με τα τραγούδια σε στίχους του Ελύτη και το κλείσιμο του Βασίλη, θα ανέβουν σε αυτό το ποστ οσονούπω.

Πριν από την εκδήλωση έγινε ο επίσημος εγκαινιασμός της αίθουσας από τον πατέρα Ευάγγελο Αρώνη.