Κ.Ε.Π.Μ. : Απάντηση σε ένα υστερόγραφο

Κ.Ε.Π.Μ. : Απάντηση σε ένα υστερόγραφο

Η Επιστολή – Απάντηση του Θανάση Κονιδάρη αξίζει να μελετηθεί και όσον αφορά την ουσία της αλλά και το ύφος της. Είναι φανερό ότι πρόκειται για μια εσωτερική υπόθεση της σημερινής Δημοτικής πλειοψηφίας και ο σχολιασμός της μπορεί να περιοριστεί στο ότι το περιεχόμενό της είναι σε απολύτως διαφορετικό μήκος κύματος από την πρώτη του Δήλωση και εάν αρέσει ή δεν αρέσει το προσωπικό χιούμορ που για άγνωστο λόγο έχει επιλέξει ο συγγραφέας.

Τίποτα παραπάνω. Στην κρίση όλων των Μεγανησιωτών ιδιαίτερα υπό το φως των απίστευτων καταγγελιών της πρώτης Δήλωσής του. Όπως ήδη είπαμε, σύντομα όλοι θα βγάλουμε εγκυρότερα και σημαντικότερα συμπεράσματα. Πάντα ελπίζουμε σε θετική κατεύθυνση.

Όμως στα υστερόγραφά του ο Θανάσης Κονιδάρης αστράφτει και βροντάει όχι κατά του Δημάρχου Μεγανησίου που «βιάζει ασύστολα την αλήθεια, παραποιεί ή κατασκευάζει γεγονότα, άγεται και φέρεται από συμβουλάτορες με πρόσχημα την ενότητα της παράταξης, έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα και είναι ενάντια στο κοινό αίσθημα» ούτε κατά των «άφωνων των δημοτικών συμβουλίων» ούτε κατά «του καρκινώματος των ημετέρων» αλλά κατά της ΚΕΠΜ.

Θεωρούμε ότι οι προσωπικές αντιπαραθέσεις δεν προάγουν στην υπόθεση της προσφοράς του καθένα μας στο νησί. Όμως το θέμα και κυρίως ο τρόπος που το θίγει ο Θανάσης Κονιδάρης είναι ιδιαίτερα λεπτό, για αυτό και απαντάμε για να κάνουμε καθαρή τη θέση μας.

Και η ΚΕΠΜ αλλά και ο Θανάσης Κονιδάρης στην πρώτη Δήλωσή του έχουμε βάλλει το θέμα του Διχασμού στο νησί αλλά και την ύπαρξη ζητηματων Δημοκρατιας. Και μιλάμε για το 2011. Επομένως δεν καταννοούμε τις αναφορές του περί Γ.Ε.Σ., 2ου Γραφείου και κυρίως την καταληκτική φράση του «Ένας λοχίας να σώσει το Μεγανήσι!» σε κάποιο κείμενο που μας αφορά. Θεωρούμε σοβαρό ατόπημα του Θανάση Κονιδάρη τις σχετικές αναφορές.

Και κάτι ακόμη, ιδιαίτερα σοβαρό κατά τη γνώμη μας. Η δίκη προθέσεων που τείνει να γίνει κυρίαρχη τάση στις μεταξύ μας σχέσεις στο νησί. Αυτή η συνεχής συνωμοσιολογία για τον καθένα που παρεμβαίνει όπου ελάχιστοι πιστεύουν αυτά που λέει και η πλειοψηφία ψάχνει για τις κρυμμένες προθέσεις του που πρέπει να είναι σε άλλη κατεύθυνση και βέβαια δεν είναι καθόλου αγνές. Αυτό είναι το δεύτερο σοβαρό ατόπημα του Θανάση Κονιδάρη στην αναφορά του στην ΚΕΠΜ. Θεωρεί ότι Ανακοίνωσή μας δεν ήταν καθόλου τυχαία και ανακαλύπτει το ζουμί της σε μια μικρή παράγραφο που τον αφορά. Η ανακοίνωσή μας έθιγε και άλλα θέματα και μάλιστα στην ίδια γραμμή με την αρχική Δήλωση του (και μάλιστα σε πολύ ηπιότερο τόνο). Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε και παρακαλούμε να μας κρίνετε με βάση αυτά που λέμε και κυρίως με αυτά που κάνουμε και όχι με την στρεβλή εικόνα που κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν για μας.

Σχετικά με τις αλλαγές απόψεων και στρατοπέδων δεν αναφερόμασταν βέβαια στη στρατιωτική θητεία του αλλά την πολιτική του διαδρομή στο Μεγανήσι που δεν χρειάζεται κανένα 2ο γραφείο ή Γ.Ε.Σ.  να μας την πει γιατί είναι γνωστή σε όλους του Μεγανησιώτες. Ας μην πάμε παραπέρα εδώ.

Και κάτι τελευταίο. Η αλλαζονική του αναφορά: «Επιτέλους, καταφέρατε να σας προσέξω. Όμως, δεν θα καταφέρετε να μου χαλάσετε το καλοκαίρι» δεν τον εμποδίζει να γνωρίζει ότι είμαστε επισκέπτες του Δεκαπενταύγουστου και άξιοι συμπαραστάτες του Δημάρχου (προφανώς μας ψέγει γι αυτό ο Θανάσης Κονιδάρης που ήταν, ή είναι ακόμη, βασικό στέλεχος της παράταξης του Δημάρχου, αυτό πια πως χαρακτηρίζεται;).

Ελπίζουμε παρ’ όλα αυτά να μας επιτρέπει να είμαστε παρόντες στην κοινωνική ζωή του Μεγανησίου και ίσως μπορέσουμε να συμπορευτούμε στο μέλλον εκεί που έχουμε κοινές θέσεις (θεωρούμε σε πάρα πολλά θέματα). Η ζωή σύντομα θα μας πει περισσότερα για όλους μας.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΠΜ