Βιβλίο: μια τεχνολογική επανάσταση!

Ένα πολύ ενδιαφέρον χιουμοριστικό (σατιρικό για την εποχή της υψηλής τεχνολογίας θα λέγαμε καλύτερα) βιντεάκι διαλέξαμε για σήμερα. Πρόκειται για την παρουσίαση μιας «νέας, επαναστατικής» συσκευής. Παρακολουθήστε το σε αγγλικούς υπότιτλους (ακολουθεί και η μετάφρασή του στα ελληνικά):

http://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38&feature=player_embedded#t=199s 

«Γειά σας! Θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε μια νέα συσκευή, ένα βιο-οπτικά οργανωμένο κέντρο γνώσης που στο εμπόριο ονομάζεται ΒΙΒΛΙΟ!

Το ΒΙΒΛΙΟ είναι μια επαναστατική τεχνολογική ανακάλυψη. Όχι καλώδια, όχι ηλεκτρικά κυκλώματα, όχι μπαταρία, όχι συνδέσεις, συμπαγές και μεταφερόμενο. Το ΒΙΒΛΙΟ μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, μην έχοντας ηλεκτρικές μπαταρίες δεν χρειάζεται φόρτιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όσο κι αν χρειαστεί χωρίς ηλεκτρικά εξαρτήματα. Το ΒΙΒΛΙΟ ποτέ δεν «πέφτει», ποτέ δεν χρειάζεται επανεκκίνηση. Μπορείτε απλά να το ανοίξετε και να απολαύσετε τα μεγάλα του πλεονεκτήματα.

Δείτε πώς λειτουργεί: Το ΒΙΒΛΙΟ είναι κατασκευασμένο από συνεχόμενα αριθμημένα φύλλα χαρτιού, που το καθένα είναι ικανό να μεταφέρει χιλιάδες bits πληροφοριών. Κάθε σελίδα σκανάρεται οπτικά αποθηκεύοντας πληροφορίες κατευθείαν στον εγκέφαλό σας. Με μια απλή κίνηση του δακτύλου οδηγούμαστε στην επόμενη σελίδα. Τα φύλλα δένονται μεταξύ τους από έναν μηχανισμό που λέγεται «εξώφυλλο», ο οποίος τα συγκρατεί στην σωστή σειρά. Με στιβαρή τεχνολογία, οι κατασκευαστές κατορθώνουν να χρησιμοποιούν και τις δύο πλευρές του χαρτιού διπλασιάζοντας τις πληροφορίες και μειώνοντας το κόστος. Τα περισσότερα ΒΙΒΛΙΑ περιλαμβάνουν έναν λειτουργικό «κατάλογο» για να εντοπίζετε την ακριβή τοποθεσία κάθε επιλεγόμενης πληροφορίας, για άμεση επανάκτηση.

 Το προαιρετικό αξεσουάρ, ο «σελιδοδείκτης», επιτρέπει να ξανανοίξει το ΒΙΒΛΙΟ στο ακριβές σημείο που βρισκόταν η προηγούμενη διαδικασία, ακόμα κι όταν το ΒΙΒΛΙΟ παραμένει κλειστό! Οι σελιδοδείκτες ευθυγραμμίζονται με τα διεθνή στάνταρντς, ούτως ώστε ο ίδιος σελιδοδείκτης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ΒΙΒΛΙΑ διαφορετικών κατασκευαστών. Επιπρόσθετα, πολλοί ταυτόχρονα σελιδοδείκτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα και μόνο ΒΙΒΛΙΟ, εφόσον ο χρήστης επιθυμεί να αποθηκεύσει διαφορετικές έρευνες μονομιάς. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε προσωπικές σημειώσεις δίπλα στο κείμενο του ΒΙΒΛΙΟΥ με ένα απλό εργαλείο προγραμματισμού που λέγεται «μολύβι»!

Η hands-free συσκευή, γνωστή και ως «αναλόγιο», επιτρέπει την ορθή τοποθέτηση του βιβλίου για εύκολη ανάγνωση δίχως την χρήση των χεριών. Αν χρειάζεται να γυρίσετε τη σελίδα, ένα απλό κούνημα ενός δακτύλου είναι αρκετό. Το ΒΙΒΛΙΟ είναι ένα προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον καθώς αποτελείται αποκλειστικά από 100% ανακυκλούμενα υλικά.

Φορητό, ανθεκτικό και χρήσιμο, το ΒΙΒΛΙΟ χαιρετίζεται ως ο προάγγελος ενός νέου κύματος ψυχαγωγίας.

Καλωσορίσατε στην εποχή που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιλαμβάνεστε τον κόσμο. Καλωσορίσατε στην εμπειρία του ΒΙΒΛΙΟΥ»!

(Πηγή: youtube)