Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων – Αποφάσεις

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 

 

 

 

 

Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων – Αποφάσεις

 

 

 

 

 

   Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του Λεωνίδα Κύρκου, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, που έγινε στην Κέρκυρα.

 

 

 

   Στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε τα θέματα τα οποία είχαν μεταφερθεί από τη συνεδρίαση του Σαββάτου.

 

 

 

Οι αποφάσεις

 

 

 

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του Περιφερειάρχη, Σ. Σπύρου, για την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών της Περιφέρειας για τη νέα σχολική χρονιά από 1-9-2011 μέχρι 31-12-2011.

 

 

 

  • Ομόφωνα, με τις παρατηρήσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης», το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και των Γενικών Αρχείων του Κράτους για το έργο που αφορά στην ταξινόμηση και καταλογράφηση αρχειακού υλικού του Ελληνικού κράτους από το έτος 1865 μέχρι το 1925.

 

 

 

  • Το θέμα που αφορά στη χάραξη της γραμμής του Αιγιαλού στην πολεοδομημένη περιοχή του Λαγανά, στη Ζάκυνθο, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

 

 

 

  • Ομόφωνα εγκρίθηκε η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Διονύση Μυλωνά, για τις Φθινοπωρινές Πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, καθώς, επίσης, ομόφωνα το Π.Σ ενέκρινε τους διορθωμένους κτηματολογικούς πίνακες και τα διαγράμματα της απαλλοτρίωσης του έργου «Δρόμος Αλυκές – Ξυγκιά».

 

 

 

 

 

Θέματα Ημερήσιας Διάταξης

 

 

 

    Αμέσως μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο άρχισε να συζητά θέματα της ημερήσιας διάταξης της Κυριακής 28 Αυγούστου.

 

  • Πρώτο θέμα, το οποίο εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης, ήταν το Τεχνικό Πρόγραμμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Όπως επίσης το Π.Σ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την τροποποίηση των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ του τεχνικού προγράμματος. Κατά πλειοψηφία, εγκρίθηκε και η τρίτη τροποποίηση του προϋπολογισμού.

 

 

 

  • Το Π.Σ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία κατ’ αρχήν την αποδοχή υλοποίησης έργων τα οποία εντάχθηκαν προς χρηματοδότηση στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας «Ελλάδα – Ιταλία 2007 – 2013».

 

 

 

  • Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το πρόγραμμα κατάρτισης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, καθώς επίσης κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και το Πρόγραμμα της δια βίου μάθησης στο πλαίσιο της Περιφέρειας.

 

 

 

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησε την εισήγηση για τη μεταβίβαση του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λευκάδας στην Περιφερειακή Ενότητα , ενώ ενέκρινε  ομόφωνα την επικαιροποίηση της απόφασης για τη λύση και εκκαθάριση της ΕΤ.ΑΝΑ.Λ και η απόφαση για τη μεταφορά του προσωπικού σε προσωποπαγή θέση στην Π.Ι.Ν.

 

    Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα με την επιφύλαξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η θέση να είναι μόνιμη και όχι προσωποπαγής και επίσης ορίστηκε διαχειριστής ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας, Δημοσθένης Σκληρός.

 

  • Τέλος το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε ομόφωνα το ψήφισμα το οποίο κατέθεσε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αριστερή Κίνηση Ιονίου» Σωτήρης Βλάχος, με το οποίο διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει την απροσχημάτιστη αφαίρεση αρμοδιοτήτων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, μέσω του προς ψήφιση ν/σ για την τροποποίηση του καθεστώτος περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων και της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων.