Εντυπωσίασε στην Ιταλία το χορευτικό του ΠΣ Επτανησίων Γαλατσίου

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου στις 9.30 το βράδυ το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου εκπροσώπησε επάξια την Ελλάδα, τα Επτάνησα,τον Δήμο Γαλατσίου,και τον Συλλογό του στην Ιταλία.

Αυτή την ημέραη Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Μπρίντιζι της Ιταλίας  τμά με εκδηλώσεις την μνήμη των πολιούχων της πόλις  , Άγιο Θεόδωρο και Άγιο Λαυρέντιο.

Ήταν μια εντυπωσιακή εμπειρία.

 Η Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης  Κοινότητας συγκινημένη, καλωσόρισε  την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ   και τα χορευτικά των Συλλόγων Επτανησίων Γαλατσίου, και Επτανησίων Αγίας Παρασκευής, και  αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ κ. Ελένη Κονοφάου ,  και τον υπεύθυνο του χορευτικού μας κ. Αυγουστίνο Κονδύλη.( Τους προσφέραμε Επτανησιακό κρασί  ) . Το χορευτικό του Συλλόγου Επτανησίων Γαλατσίου και το χορευτικό των Επτανησίων της Αγίας Παρασκευής κέρδισαν τις εντυπώσεις .

Οι χοροί που παρουσιάστηκαν είναι:
  1. Αμυγδαλιές  Λευκάδας
  2. Αϊ Γιώργης Κέρκυρας
  3. Κερκυραϊκός
  4. Μηλιά Λευκάδας
  5. Περατιανός Λευκάδας
  6. Άμοιρη Ζακύνθου
  7. Μέρμηγκας Κεφαλονιάς
  8. Μεγάλος Ζακυνθινός
  9. Παπαδοπαναγιώταινα ή Κομπιάνικος Κυθήρων
  10. Κόκκινο σπαλέτο Κυθήρων
  11. Μεσσαρίτικος Κυθήρων
  12. Μπάλλος Κυθήρων

 

Για μία ακόμη φορά ο Σύλλογος των Επτανησίων στο Γαλάτσι (αυτή τη φορά με το χορευτικό του ) παρουσιάζει δείγματα γραφής στον τρόπο λειτουργίας του και την πολιτιστική προσφορά του. Το Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύει ότι έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα. Αργά,σταθερά, συνεχίζει τον ανηφορικό δρόμο του πολιτισμού.

Καλούμε  τους Επτανήσιους και φίλους μας να ενταχθούν στο χορευτικό μας. Είναι μια θαυμάσια ομάδα με έναν υπέροχο χοροδιδάσκαλο τον κ.Γιάννη Γκούλτα.

Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6942938282 ,6936559587,6973543120.

Πηγή: ΠΣΕΓ