40ο φεστιβάλ βιβλίου στο Ζάππειο

 

Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο έως 18 Σεπτεμβρίου

Τα εγκαίνια του 40ου Φεστιβάλ βιβλίου πραγματοποιήθηκαν απόψε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στο Ζάππειο. Το Φεστιβάλ βιβλίου που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, και είναι αφιερωμένο στο Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.), με συνδιοργανωτή τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε την περιήγησή του στην έκθεση από το περίπτερο με τα λογοκριμένα και απαγορευμένα βιβλία και περιοδικά την περίοδο της δικτατορίας και το περίπτερο με το ειδικό αφιέρωμα στον «Γιούρι Γκαγκάριν 1961 – 2011, 50 χρόνια από την πρώτη πτήση ανθρώπου στο διάστημα», ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την καμπάνια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και των ΜΚΟ για το σύνταγμα και τους Θεσμούς.

Στο 40ο Φεστιβάλ Βιβλίου, που διοργανώνεται στους υπαίθριους χώρους του Ζαππείου και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου, συμμετέχουν περίπου 150 εκδότες σε 120 περίπτερα με περισσότερους από 50.000 τίτλους και όλη τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή.

Ο Πρόεδρος του (Σ.ΕΚ.Β) Γιάννης Σολδάτος αναφερόμενος στο βιβλίο το οποίο στις μέρες μας βάλλεται από το διαδίκτυο είπε ότι: «παραμελήσαμε τις ιδέες «παιδεία» και «πολιτισμός» ρίξαμε όλο το βάρος και τη σκέψη μας στην έννοια «οικονομία» και τώρα τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε μέτρα, να σκεφτούμε, σκέφτονται και παίρνουν μέτρα για μας τα golden boys. Σε εμάς δεν έμεινε μυαλό και σκέψη, γιατί στερούμαστε παιδείας και πολιτισμού».

Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων κ. Αναστάσιος Χατζής αναφέρθηκε στην μεγάλη αξία της δωρεάς οργάνων και σημείωσε : «Γίνετε δωρητές σώματος είναι πράξη αλτρουισμού και φιλανθρωπίας».

Ο πρόεδρος της Unicef Λάμπρος Κανελλόπουλος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του βιβλίου ώστε να ξεπεραστούν ο αποκλεισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις.

Την αφίσα του φεστιβάλ που παραπέμπει στην κρίση που μαστίζει και το βιβλίο έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Αλέξης Βερούκας.

Το φεστιβάλ βιβλίου θα διαρκέσει ως τις 18 Σεπτεμβρίου και οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του είναι:

Δευτέρα – Πέμπτη : 6:00 μ.μ. – 10:30 μ.μ.
Παρασκευή & Σάββατο: 6:00 μ.μ. – 11:00 μ.μ.
Κυριακή: 11:00 π.μ. – 10:30 μ.μ.

(Πηγή: www.madata.gr)