Δελτίο τύπου Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Λευκάδας

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική πολιτική, μέσω και των επιταγών της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφού έχει στείλει χιλιάδες εργαζόμενους στην ουρά των ανέργων, έρχεται τώρα να προβάλει ότι τάχα ενδιαφέρεται, προωθώντας ένα νέο πρόγραμμα εργασιακής ομηρίας και μαύρης εργασίας, το πρόγραμμα «Κοινωφελούς Εργασίας».

Το πρόγραμμα αυτό αφορά στην «απασχόληση» 55.000 ανέργων, οι οποίοι θα εργαστούν σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, σε Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού. Πρόκειται να υλοποιηθεί από τους Δήμους, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα [ΜΚΟ], Συλλόγους, Σωματεία, κλπ., ενώ οι αποδοχές των εργαζομένων στο πρόγραμμα θα είναι 625 ευρώ μηνιαίως ή 25 ευρώ ημερησίως για απασχόληση 5 μηνών.

Το πρόγραμμα αυτό ουσιαστικά διευρύνει και «μονιμοποιεί» τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ενώ παρακάμπτεται ο Α.Σ.Ε.Π., αφού η πρόσκληση ενδιαφέροντος, η παραλαβή των αιτήσεων και η αξιολόγησή τους γίνεται από τους δικαιούχους φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μέσα από αυτή την κίνηση, η Κυβέρνηση επιχειρεί, αφενός την επιβράβευση της εθελοντικής εργασίας, μιας και οι ΜΚΟ θα παίξουν πρώτο ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος, αφετέρου την παραπέρα άλωση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο τομέα.

Την ώρα που οργιάζουν οι φήμες για απολύσεις μόνιμου προσωπικού και για μείωση κατά 50% των συμβασιούχων, την ίδια ώρα ανοίγουν την πόρτα για μια νέα φουρνιά ομηρίας και εργασιακής ανασφάλειας.

Το Σωματείο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας, καταδικάζει την πολιτική αυτή και όσους ταυτίζονται με αυτήν. Πάγιο αίτημά μας είναι η κάλυψη των αναγκών των Ο.Τ.Α. αποκλειστικά από μόνιμο προσωπικό. Απαιτούμε να μπει ένα τέλος στις Εργασιακές αλχημείες, που μοναδικό στόχο έχουν την πλασματική μείωση των δεικτών της ανεργίας και όχι την κοινωνική ευημερία.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο

Δερλερές Κων/νος
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λευκάδας
Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου «Επί Σκηνής»
τηλ. 6972019248
derleres@gmail.com
facebook page