Ανακοίνωση – Πρόσκληση της Στάση Βύρωνα για τη νέα σχολική χρονιά 2011 – 2012

Ανακοίνωση – Πρόσκληση σε συζήτηση της παράταξης  Στάση Βύρωνα που ηγείται ο Μεγανησιώτης Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα κος Άκης Κατωπόδης για τη νέα σχολική χρονιά 2011 – 2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αγαπητοί γονείς ,καθηγητές και μαθητές

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς , ευχόμαστε σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μία επιτυχημένησχολική χρονιά, γεμάτη γνώση .

Τίποτα όμως δεν μαρτυρά ότι ξεκινάμε με τους καλύτερους όρους.

Σύμφωνα δε με την ίδια την Υπουργό Παιδείας κ.Διαμαντοπούλου θα είναι η χειρότερη σχολική χρονιά μετά την μεταπολίτευση.

Ήδη μόνο το 5% των σχολικών βιβλίων αναμένεται στα σχολεία την πρώτη βδομάδα , ενώ τα τελευταία….. » καλά χριστούγεννα ! » . Μετά την απαξίωση και διάλυση ουσιαστικά του ΟΕΔΒ η κυβέρνηση δεν φρόντισε για την έγκαιρη εκτύπωση και διανομή των σχολικών βιβλίων, θέτοντας πάνω από τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών ,τις απαιτήσεις και τις προτεραιότητες που επέβαλε η τρόικα. Οι λύσεις δε που πρτείνει το Υπουργείο με τα DVD και τις φωτοτυπίες είναι από κάθε άποψη απαράδεκτες και ανεφάρμοστες, ειδικά στους μικρότερους μαθητές του δημοτικού και του γυμνασίου.

Εντείνεται η κατάργηση ή ο περιορισμός σημαντικών εκπαιδευτικών υπηρεσιών όπως η ενισχυτική διδασκαλία, η πρόσθετη διδακτική στήριξη, τα μουσικά και αθλητικά σχολεία τα σχολεία παιδιών με ειδικές ανάγκες όπως έγινε πρόσφατα με το Ειδικό Σχολείο του Βύρωνα που αναστάλθηκε για φέτος η έναρξη της λειτουργίας του όπως κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη μας.

Η πολιτική των συγχωνεύσεων οδήγησε στην συγχώνευση των Γυμνασίων και Λυκείων της Μυρακτής, καθώς και των δημοτικών σχολείων του Χαραλαμπόπουλου. Οι συνέπειες είναι η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στα Γυμνάσια και Λύκεια από 25 σε 28.

Μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών και την δημιουργία των καινούριων η μεν της πρωτοβάθμιας ακόμη δεν έχει εγκριθεί, η δε της δευτεροβάθμιας ακόμη δεν έχει συνέλθει ακόμη. Πιστεύουμε ότι ο Δήμος πρέπει να παρακολουθεί τα προβλήματα των σχολείων αυτήν την περίοδο και να παρεμβαίνει άμεσα.

Καλούμε τους γονείς – εκπαιδευτικούς και μαθητές να αγωνισθούν ενωμένοι και να απαιτήσουν προοδευτικό περιεχόμενο στη μόρφωση και καλύτερες συνθήκες στη λειτουργία των σχολείων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ¨ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ¨ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/9/11 ΚΑΙ ΩΡΑ 7ΜΜ

Πηγή: Στάση Βύρωνα