Συνεδρίαση Συμβουλίου Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 17 & 18 Σεπτεμβρίου στη Κεφαλλονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει, στην Κεφαλονιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων

Το προσεχές Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, με εγγεγραμμένα 16 συνολικά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα

1ο: Λήψη απόφασης για το τόπο προσεχούς συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.

2ο: Τροποποίηση Προϋπολογισμού Π.Ι.Ν, με εισηγητή τον Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου.

3ο: Εκλογή Περιφερειακών Συμβούλων ως εκπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της ΕΝ.ΠΕ.

4ο: Απόφαση για το «Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες» του ΥΠΕΚΑ, με εισηγητή το θεματικό Αντιπεριφερειάρχης, Ηλία Μαλλιά.

5ο: Ενημέρωση – Συζήτηση για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό (ΕΣΠΑ) και την επικείμενη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον αρμόδιο Επίτροπο, JOHANNES HAHN.

6ο: Στρατηγικό Αναπτυξιακό Σχέδιο για την Π.Ι.Ν, με εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιο Αρχιπέλαγος», Η. Μπεριάτο.

7ο: Ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ορκωτών λογιστών για Π.Ε Κεφαλληνίας και έγκριση επέκτασης ελέγχου για την περίοδο 2006-2010.

8ο: Δασικό Πρόβλημα (Το τεκμήριο κυριότητας ισχύει υπέρ των ιδιωτών στην Επτάνησο), με εισηγητής τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή.

9ο: Τα Λιμάνια της Π.Ι.Ν, με εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης «Αριστερή Κίνηση Ιονίου», Σωτ. Βλάχο.

10ο: Σύσταση κενών οργανικών θέσεων στον Οργανισμό της Π.Ι.Ν, με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Η. Μπεριάτο.

11ο: Καταρχήν ενημέρωση για τη σύσταση Επτανησιακού Ιδρύματος για τη Μουσική και τον Πολιτισμό των Επτανήσων, με εισηγήτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο, Ειρήνη Στεφάτου.

12ο: Κοργιαλένειο Ίδρυμα (Βιβλιοθήκη – Μουσείο), με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Δημ. Μαντζουράτο.

13ο: Διάθεση κινητής περιουσίας της Π.Ε. Κεφαλληνίας, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή.

14ο: Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την εκτέλεση του έργου «Δρόμος Καραβόμυλου – Αγ. Ευφημίας, επί της Επαρχιακής Οδού 26», με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή.

15ο: Κρίσεις Δ/ντων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, με εισηγητή τον επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θεοδ. Γουλή.

16ο: Ακτοπλοϊκές γραμμές Ιονίων, με εισηγητή τον επικεφαλής της «ΑΝ.Α.Σ.Α.», Θεοδ. Γαλιατσάτο.

Η συνεδρίαση της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων θα συνεδριάσει την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», για να συζητήσει 13 θέματα.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

1ο: Επικαιροποίηση της 110 – 11 /2010 Απόφασης Π.Σ. σχετικά με τη λύση και την εκκαθάριση της Αναπτυξιακής Κεφαλονιάς & Ιθάκης με την επωνυμία ΑΝ.Ε.Κ.Ι Α.Ε. ΟΤΑ και απόφαση για την μεταφορά προσωπικού της ΑΝ.Ε.Κ.Ι. ΟΤΑ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και κατάταξή του σε προσωποπαγείς θέσεις στην Π.Ι.Ν, που θα εισηγηθεί ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής.

2ο: Σύνδεση Κέρκυρας με δίκτυο φυσικού αερίου, με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Σωτ. Βλάχο.

3ο: Ενημέρωση σχετικά με την ολοκλήρωση του Μουσείου Σάμης, με εισηγητή τον Περιφερειακό Σύμβουλο, Φιοραβάντε Ευάγγελο.

4ο: Ανάδειξη και προβολή Αρχαιολογικών μνημείων Αρχαίων Πρόννων – Τζαννάτων, με εισηγήτρια την Περιφερειακή Σύμβουλο, Τζόγια Γρουζή.

5ο: Πολιτιστικές – Αθλητικές – Τουριστικές Εκδηλώσεις, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή.

6ο: Μίσθωση ακινήτου που θα χρησιμοποιηθεί ως αποθηκευτικός χώρος για τις ανάγκες των υπηρεσιών της ΠΕ Κεφαλληνίας, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Σωτήρη Κουρή.

7ο: Ορισμός εκπροσώπου με τον αναπληρωτή του για την ανασυγκρότηση Τριμελούς Επιτροπής άρθρου 68 Π.Δ/τος 30/96 ( Κ.Ν.Α), με εισηγητή τον Περιφερειάρχη, Σπ. Σπύρου.

8ο: Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας που αφορά επέκταση, λειτουργία και αποκατάσταση του υφιστάμενου λατομικού χώρου αδρανών υλικών στη θέση « Κακότραφος», Δ.Ε Αγ. Γεωργίου, Δήμου Κέρκυρας, με εισηγητή το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Ι. Μαλακάση.

9ο: Γνωμοδότηση μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου / δραστηριότητας: Ίδρυση και λειτουργία ξενοδοχείου κλασσικού τύπου 5***** αστέρων, δυναμικότητας 99 κλινών, σε γήπεδο επιφάνειας 30.315,00τ.μ. στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών θέση «ΛΑΝΤΖΕΣ» Χλωμού Δήμου Κερκυραίων Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, της εταιρείας Α.Ξ.Τ.Ε. ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με εισηγητή το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Ι. Μαλακάση.

10ο: Στρατηγική Ανάπτυξη του Πρωτογενή Τομέα στην Π.Ι.Ν, με εισηγητή το θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, Η. Μαλλιά.

11ο: Εισήγηση έγκρισης διορθωμένων κτηματολογικών πινάκων & διαγραμμάτων της απαλλοτρίωσης του έργου: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ», με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Δ. Μυλωνά.

12ο: Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση των Υπηρεσιών του Περιφερειακού ΚΕK Δ.Β.Μ. Π.Ε. Ζακύνθου και Τμ. Δ.Β.Μ. Παιδείας και Απασχόλησης της Π.Ε. Ζακύνθου, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Δ. Μυλωνά.

13ο: Χαρακτηρισμός πυρόπληκτων περιοχών Νομού Ζακύνθου, με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη, Δ. Μυλωνά.