Καταγγελία της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ

Καταγγελία της Κ.Ο. Λευκάδας του ΚΚΕ

 

Η Κ.Ο. του ΚΚΕ καταγγέλλει το κρούσμα αυθαιρεσίας που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 30/09 από  το διευθυντή του Μουσικού σχολείου και ορισμένους «αγανακτισμένους» γονείς, που σε συνεργασία προβαίνουν σε αυταρχικές ενέργειες εναντίον των μαθητών του σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από τη Δευτέρα.

Οι μαθητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αστυνομία και την πυροσβεστική,  δέχτηκαν απειλές του τύπου «σε 5 λεπτά μπουκάρουμε αν δεν ανοίξετε το σχολείο», ενώ παράλληλα διευθυντής, καθηγητές και γονείς προσπαθούσαν να υπονομεύσουν τον αγώνα των μαθητών αποκαλώντας τους μαθητές του  σχολείου μειοψηφία, ότι δεν σέβονται τους κανόνες του σχολείου, ότι η απόφαση των μαθητών να προβούν σε κατάληψη είναι καταχρηστική επειδή δεν έχουν διεξαχθεί εκλογές. Είναι αυτοί που δεν θεωρούν συλλογική διαδικασία να συζητάνε και να αποφασίζουν όλοι οι μαθητές, είναι αυτοί που δεν παραχωρούν ώρες για να κάνουν συνελεύσεις οι μαθητές, είναι αυτοί που δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή εκλογών αν δεν έρθει η εντολή από το υπουργείο παιδείας. Λέγανε μάλιστα ότι το σχολείο δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και οι μαθητές δεν έχουν αιτήματα και λόγους, τη στιγμή που στο συγκεκριμένο σχολείο δεν έχουν δοθεί βιβλία και οι γονείς καλούνται να πληρώσουν τις φωτοτυπίες.

Η απάντηση σε αυτή την υπονόμευση είναι η χθεσινή μαζική πορεία που πραγματοποίησαν μαθητές απ’ όλα τα σχολεία της Λευκάδας στην αγορά της πόλης, η παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο, η συντονισμένη και οργανωμένη απόφαση των μαθητών να κλιμακώσουν τον αγώνα τους τη Δευτέρα 3/10 με παράσταση διαμαρτυρίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και τη Τρίτη 4/10 σε συμβολικό κλείσιμο δρόμου.

Να σημειώσουμε ότι ο διευθυντής του Μουσικού σχολείου είναι  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του. Αντί να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους μαθητές και εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα από την κυβερνητική πολιτική, δείχνει μια αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στους μικρούς μαθητές

Φαίνεται λοιπόν, ότι έτσι εννοούν οι εκλεγμένοι του ΠΑΣΟΚ την ανάδειξη των λαϊκών και νεολαϊίστικων προβλημάτων, δηλαδή την καταστολή τους. Η απαράδεκτη στάση του δεν είναι μεμονωμένο προσωπικό περιστατικό αλλά απορρέει από τη βαθιά αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αγωνίζονται, εν προκειμένω των μαθητών του μουσικού σχολείου που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από την συντονισμένη επίθεση κυβέρνησης-ΝΔ-ΕΕ.

Καλούμε το λαό και τους νέους της Λευκάδας να καταδικάσουν την αντιλαϊκή – αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης – ΝΔ – ΛΑΟΣ, να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να συμπορευθούν με το ΚΚΕ. Να συμπαρασταθούν στον αγώνα των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών. Να παλέψουν για δωρεάν δημόσια παιδεία, για ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο, για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία.

 

Λευκάδα 30/9/2011