Eπιστολή του Δ.Κούτσουρα στον Δήμαρχο

ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

Απάντηση στην από   157 Απόφαση της 13ης Συνεδρίασης  7/12/2008 την οποία παρέλαβα Σεπτέμβριο 2011 με θέμα:

‘‘  Απαλλοτρίωση παλαιού ελαιοτριβείου  ‘’

           

Κύριε,

Έλαβα την επιστολή σας με την οποία με ενημερώνετε για την απόφαση απαλλοτρίωσης του παλαιού ελαιοτριβείου, με σκοπό να γίνει μουσείο!!!!!

Όπως σας είναι γνωστό τυγχάνω συγκύριος κατά το ποσοστό 11% του ακινήτου που θέλετε να απαλλοτριώσετε.

Η παρούσα, την οποία προτίθεμαι να γνωστοποιήσω σε όλους τους κατοίκους του χωριού μας, αποτελεί την απάντησή μου και συγχρόνως την πρότασή μου για την τύχη που πρέπει να έχει το ιστορικό αυτό κτήριο, για το οποίο όλοι οι παλαιοί κάτοικοι έχουν να διηγηθούν και από μία ιστορία που έχει διαδραματιστεί στον χώρο αυτό.

Επειδή λοιπόν το κτήριο αυτό δημιουργήθηκε για να προσφέρει και έχει προσφέρει κατά την περίοδο της λειτουργίας του στο κοινωνικό σύνολο, έχει επιτελέσει κοινωνικό και ιστορικό ρόλο και είναι φορέας ζωντανών μνημών του τόπου μας, πρέπει δε να συνεχιστεί ο ρόλος του αυτός.

Επειδή περνάμε δύσκολους καιρούς και μας περιμένουν πέτρινα χρόνια, λόγω της πολιτικής που έχει χαράξει  το κόμμα που σας στήριξε στις εκλογές.

Επειδή καθημερινά οι φτωχοί γίνονται και θα γίνονται φτωχότεροι, οι εργαζόμενοι άνεργοι και οι συνταξιούχοι πεινασμένοι.

Επειδή γνωρίζετε πως οι συγχωριανοί μας της β΄ ζώνης δεν κερδίζουν από τον τουρισμό, ότι ένα ολόκληρο χωριό (το Κατωμέρι) έχει περιέλθει σε μαρασμό και ότι η χώρα και κατ’ επέκταση ο τόπος μας οδηγείται σε εξαθλίωση και υποδούλωση.

Επειδή πρέπει να προετοιμαστούμε να δεχθούμε τους νεαρούς συμπολίτες μας που θα επιστρέφουν στο χωριό τους άνεργοι και να είναι έτοιμος ο Δήμος του οποίου αποτελείτε την αιχμή του δόρατος να εξασφαλίσει φτηνά προϊόντα για τους κατοίκους του τόπου μας με σκοπό την  επιβίωσή τους.

Επειδή νομίζω ότι δεν ξεχνάτε ότι πρέπει να πράξετε προς το συμφέρον του τόπου μας, καθώς επίσης ότι πρέπει να αναδείξετε μέσα από τον θεσμικό σας ρόλο  το  κοινωνικό πρόσωπο που πρέπει να έχει ο Δήμος και να πάρετε μέτρα προνοίας για τους κατοίκους του τόπου μας για να νοιώσουν ότι πραγματικά νοιάζεστε γι’ αυτούς, λόγοι για τους οποίους άλλωστε σας τίμησαν με την ψήφο τους στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

Επειδή σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς της οικονομικής εξαθλίωσης και ηθικής εξόντωσης που επιχειρείται εναντίον όλων μας, πρέπει να αντισταθείτε στην επερχόμενη λαίλαπα από την  θέση που σας έχει δοθεί από τους συμπολίτες μας, καθ’ όσον σας δίνεται η ευκαιρία να δείξετε ανδρεία και θάρρος για να μείνετε σαν το πρόσωπο που προσέφερε πραγματικά στον τόπο του.

Επειδή σε άλλες εποχές η δημιουργία μουσείου στο παλαιό ελαιοτριβείο θα με έβρισκε σύμφωνο, πλην όμως στους σημερινούς καιρούς νομίζω ότι αυτό είναι πολυτέλεια και αποτελεί πρόκληση για τους ανθρώπους του τόπου μας, που σε λίγο καιρό θα στερούνται και τα απαραίτητα προς το ζην και επειδή πιστεύω ότι δεν είναι καιρός για μουσεία, αλλά για ουσία!!!!!

ΠΡΟΤΕΙΝΩ

Την αναπαλαίωση του παλαιού ελαιοτριβείου και την δημιουργία και λειτουργία του σαν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ (κάτι που έχει γίνει με απόλυτη επιτυχία σε άλλα μέρη της Ελλάδας, π.χ. Ιεράπετρα Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό) με σκοπό την οικονομική κυρίως αλλά και την ηθική ελάφρυνση των πολιτών του τόπου μας από τα δεινά που υφίστανται και θα υποστούν.

ΔΗΛΩΝΩ

Ότι σε περίπτωση αποδοχής της πρότασής μου ΘΑ ΔΩΡΙΣΩ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ που μου ανήκει στον Δήμο για την επίτευξη αυτού του σκοπού, καθώς και ότι θα προσπαθήσω να πείσω και τους υπόλοιπους συγκυρίους να πράξουν το ίδιο.

Γυρίστε από γειτονιά σε γειτονιά και από πόρτα σε πόρτα (και εδώ δηλώνω ότι θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις και την προσωπική εργασία και παρουσία μου για την ενημέρωση των συμπολιτών μας) και εξηγήστε στους πολίτες τον ρόλο και την ανάγκη της δημιουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου.

Τότε και εγώ θα σας αποκαλέσω όπως σας αποκάλεσαν οι ευτραφείς και μη ομοϊδεάτες σας κάποια νύχτα στο Βαθύ κατά την διάρκεια διαπληκτισμού με τους κατοίκους για το θέμα της τήρησης του ωραρίου κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στον οικισμό, και θα αναφωνήσω: ‘‘Ήρωα Δήμαρχε’’!!!!!

Ήλθε η ώρα κύριε Δήμαρχε να δείξετε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!!!!!!

Ο ψηφοφόρος σας Δημήτρης Κούτσουρας

Υ.Γ.: Επειδή το κοινωνικό παντοπωλείο δεν είναι μυθοπλασία και δεν υπάρχει στην σφαίρα της φαντασίας μου μόνο, σας κάνω δωράκι την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, έτσι ώστε να δείτε πως έχει λειτουργήσει σε άλλες πόλεις.