Μεγαλειώδης η χτεσινή απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη της Λευκάδας

Ήταν ομολογουμένως μια μεγάλη συγκέντρωση, η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στον Αη Μηνά, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας. Η μεγαλύτερη, ίσως, των τελευταίων τριών χρόνων, για να σταθώ σ’ αυτές που έχω προσωπικά ζήσει.

Ήταν επίσης αναμενόμενη, αν με ρωτάτε, γιατί έγινε σε μια χρονική περίοδο που ο πόλεμος κυβέρνησης – ΔΝΤ – Ε.Ε. κατά των δικαιωμάτων του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση – ψηφίζεται άυριο στη Βουλή το βάρβαρο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο. Που αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες δε θα είναι το τελευταίο.

 

Είναι όμως δυνατό και εφικτό, είναι στο χέρι του ελληνικού λαού αυτό το πολυνομοσχέδιο να απορριφθεί, εάν εκατομμύρια άνθρωποι περικυκλώσουν αύριο τη Βουλή και όλους τους σημαντικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Αν ο ελληνικός λαός ξεπεράσει το φόβο, το δισταγμό και τις αυταπάτες. Αν πραγματικά συνειδητοποιήσει, ότι όλοι αυτοί, που τον οδηγούν, όχι στο 2004, αλλά στα 1884, δεν είναι τόσο δυνατοί όσο φαίνονται.

Μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στο Δήμο Λευκάδας, που βρίσκονται εδώ και πάνω από τρία εικοσιτετράωρα σε κινητοποιήσεις, των δασκαλοκαθηγητάδων, των εργαζομένων στο Νοσοκομείο, αλλά και των ενστόλων -αστυνομικών υπαλλήλων, λιμενικών και πυροσβεστών- αυτή τη φορά. Έφτασαν όλοι συντεταγμένα και με τα πανό τους στο χώρο της συγκέντρωσης.

Στη σημερινή συγκέντρωση απηύθυναν χαιρετισμούς δια μικροφώνου οι: Κωνσταντίνος Δερλερές, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Λευκάδας – Σπύρος Λάζαρης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λευκάδας – Σπύρος Ζαμπάτης, αντιπρόσωπος της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών – Χρήστος Κοκκίνης, εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Φορέων κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού – Άλκιστη Κώτσια, εκπρόσωπος της συνέλευσης Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λευκάδας – Βασίλης Αρματάς, εκπρόσωπος της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην απεργιακή συγκέντρωση παρευρίσκονταν επίσης μεταξύ άλλων οι: Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λευκάδας, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωματείο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι», Σωματείο Συμβασιούχων «Βοήθεια στο Σπίτι», Σωματείο Συνεταιριστικών Υπαλλήλων ΕΑΣ (ΤΑΟΛ) Λευκάδας, Σύλλογος Λογιστών Λευκάδας, Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Λευκάδας-Βόνιτσας, Εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της ΑΕΓΕΚ στη Βόνιτσα που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης για τη γενικευμένη οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών διαβάστηκε από την Αίγλη Αραβανή, ενώ η κεντρική ομιλία έγινε από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας Νίκο Σταματέλο.

Ακολούθησε δυναμική πορεία κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου – πλατεία Μαρκά – ΟΤΕ που κατέληξε στην ΔΕΗ. Εκεί ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και εκπρόσωποι Σωματείων επέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στον προϊστάμενο της ΔΕΗ, τονίζοντας ότι ο Λευκαδίτικος λαός, με μπροστάρη το ΠΑΜΕ και το Εργατικό Κέντρο, δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κόψει το ρεύμα λόγω των χαρατσιών.

Το αγωνιστικό ραντεβού, ανανεώθηκε για αύριο -2η μέρα της γενικής πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας- με συγκέντρωση στις 09.00 το πρωί στο Διοικητήριο.

(Πηγή: www.kolivas.de)