Γιορτή Γυμνασίου-Λυκείου και Βραβείο Μπεκόπουλου

Με μια πραγματικά πολύ όμορφη τελετή έγινε ο καθιερωμένος εορτασμός της Εθνικής Επετείου του «ΟΧΙ». Το πρόγραμμα περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων και αναγνώσεις πεζών και μαρτυριών (όπως αυτή του Λάκη Σάντα για την καταστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη), σε συνδυασμό με την προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού στη μεγάλη οθόνη της Πολιτιστικής Αίθουσας. Τραγούδια που απηχούσαν το κλίμα της ημέρας παρουσίασε η σχολική χορωδία,  συνοδεία αρμονίου.

http://vimeo.com/31200242

 

Ακολούθησε η απονομή του Βραβείου Μπεκόπουλου σε συγκινητική ατμόσφαιρα, αφού φέτος κλείνουμε τον δέκατο χρόνο του θεσμού. Έγινε μάλιστα και ένα αφιέρωμα στην δεκαετία αυτή του βραβείου, με φωτογραφικό υλικό και δηλώσεις παιδιών που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια, που αναφέρθηκαν στο πώς το βραβείο τους στήριξε υλικά, ηθικά και ψυχολογικά.

Η φετινή βραβευθείσα Σπυριδούλα (Ρούλα) Σοφούρη (Μαθηματικό Πάτρας), ευχαρίστησε τον κο Μπεκόπουλο και τους παρευρισκόμενους φανερά συγκινημένη. Η κα Σία Σολδάτου παρέδωσε εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στον γιατρό ένα όμορφο μεγανησιώτικο εργόχειρο.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικών διπλωμάτων-βραβείων από τον Δήμαρχο Μεγανησίου κο Ζαβιτσάνο Στάθη και την Δημοτική Σύμβουλο κα Καββαδά Αικατερίνη στις μαθήτριες Σάρκα Μπεσιάνα και Δάγλα Παναγιώτα για την βράβευση ζωγραφικού τους έργου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην Σολδάτου Κωνσταντίνα για την διάκρισή της στον Μαθηματικό Διαγωνισμό και στην Καββαδά Γεωργία για το στήσιμο και την επιμέλεια του εξαιρετικού παιδικού χορευτικού.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέβαλαν στην όμορφη γιορτή (και ζητώ ταπεινά συγγνώμη αν ξεχάσω κάποιον): στην Βιβή Μεταξά και τους εκπαιδευτικούς, στην Έλλη Καββαδά από το Δήμο, ασφαλώς στον επίτιμο Μεγανησιώτη κο Μπεκόπουλο και οπωσδήποτε στα παιδιά που έδειξαν ότι μπορούν να υπερβούν τα εσκαμμένα και να γίνουν οχήματα δημιουργίας και πολιτισμού. Και του χρόνου!