Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου για την ΕΥΔΑΠ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγανησίου, παρατηρεί στενά τις εξελίξεις στον Δήμο Λευκάδας και ιδίως την προσπάθεια εκχώρησης της διαχείρισης των υδάτων στην ΕΥΔΑΠ Νήσων Α.Ε.

Επειδή η Λευκάδα δεν είναι απλά ένας όμορος δήμος και οι δημότες της δεν είναι απλά γείτονές μας, αλλά αισθανόμαστε ότι έχουμε αλληλένδετες πορείες και επειδή η διαχείριση των υδάτων απασχολεί για ευνόητους λόγους και τον δικό μας μικρότερο δήμο, που δεν διαθέτει ίδιους υδάτινους πόρους, δηλώνουμε ότι:

 

Α) Θεωρούμε το νερό κοινό, κοινωνικό αγαθό, όπως περιγράφεται σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, και άρα αδιαπραγμάτευτο.

Β) Πιστεύουμε ότι ως τέτοιο θα πρέπει να ανήκει και να διανέμεται εξίσου σε όλους τους κατοίκους, σύμφωνα με τις ανάγκες τους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς κερδοσκοπικές επιβαρύνσεις.

Γ) Θεωρούμε ότι η Λευκάδα έχει πλούσιους υδατικούς πόρους που με σωστή διαχείριση επαρκούν για όλους τους κατοίκους της νησιωτικής περιοχής μας και αυτό ακριβώς καλούνται να κάνουν οι Δήμοι μας, προς όφελος των πολιτών και όχι προς όφελος ιδιωτικών εταιριών που έχουν σαν στόχο το κέρδος.

Δ) Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συμπατριωτών μας της Λευκάδας ενάντια στην εκχώρηση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων και των δικτύων στην ΕΥΔΑΠ ή σε οποιαδήποτε άλλη εταιρία που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά και όχι με κοινωνικά κριτήρια.

Ε) Παραμένουμε σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο που μπορεί δυνητικά να βλάψει την ομαλή και επαρκή τροφοδοσία του νησιού μας σε νερό ή να εκτινάξει το κόστος του, ειδικά σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια δοκιμάζεται σκληρά. Οι Μεγανησιώτες δίνουν έναν διαρκή και πολυετή αγώνα για την ύδρευσή τους, και δε θα σταματήσουν ποτέ να το κάνουν.

 

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα