«Γίνε Ελληνας για μια βδομάδα»

Εμπνευσμένο από την ελληνική οικονομική κρίση, ένα νέο ριάλιτι τηλεπαιχνίδι με τίτλο «Go Greek for a week» κάνει απόψε πρεμιέρα στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό Channel 4.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του καναλιού, τρεις Βρετανικές οικογένειες δοκιμάζουν φόρους, συντάξεις και πρακτικές εργασίας, ανακαλύπτοντας τις πτυχές που προκάλεσαν την οικονομική κρίση και έφεραν τα μέτρα λιτότητας με στόχο την μείωση του ελλείμματος και προσπαθούν να πετύχουν την ευρωπαϊκή βοήθεια.

Ενας 54χρονος Βρετανός κομμωτής, ένας οδηγός λεωφορείου και ένας γιατρός θα εκθέτουν τις προσωπικές εμπειρίες τους εμπειρίες, οι οποίες θα υποστηρίζονται από συνεντεύξεις ειδικών, που θα αποδεικνύουν τα σχέδια φοροδιαφυγής, διαφθοράς και κακοδιαχείρισης που συνέβαλαν στο να «βουλιάξει» η ελληνική οικονομία.

 

Μία περιγραφή του παιχνιδιού:


Ενας 54χρονος Βρετανός κομμωτής ανακαλύπτει την γενναιοδωρία του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο επιτρέπει ακόμα στους κομμωτές, τους και ανθρώπους περίπου 600 επαγγελμάτων να παίρνουν σύνταξη στα 53 χρόνια στο 90% του τελευταίου μισθού τους, επειδή τα επαγγέλματά τους ανήκουν στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

Ενας οδηγός λεωφορείου θα επωφεληθεί από τις συνθήκες εργασίας στις κρατικές επιχειρήσεις των μέσων μεταφοράς, όπου ο εργαζόμενος λαμβάνει τον διπλάσιο από τον μέσο μισθό και λαμβάνει επιδόματα, όπως αυτό της έγκαιρης προσέλευσης στην εργασία.

Και τέλος ένας βρετανός γιατρός χαίρεται να ανακαλύπτει πώς με το να πληρώνει το φόρο εισοδήματος κατά τον «ελληνικό τρόπο», όπως αναφέρουν οι Βρετανοί, μπορεί να μεταμορφώνει το διαθέσιμο εισόδημά του.

 

Πηγή: Έθνος