Habemus Papam V: Ξανά-μανά Παπαδήμος;

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, η οποία ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά.

Πρώτος στο Προεδικό Μέγαρο έφθασε φυσικά ο Κάρολος Παπούλιας στις 9.30, ενώ λίγα λεπτα πριν τις 10 (9.56) έφθασε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, o oποίος καλημέρισε τους δημοσιογράφους και τους είπε πως είναι μία ηλιόλουστη ημέρα.

Αμέσως μετά τον αρχηγό του ΛΑΟΣ έφθασε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (στις 9.59). Περνώντας μπροστά από τις τηλεοπτικές κάμερες τόνισε με νόημα ότι είναι 3η φορά που πηγαίνει στο Προεδρικό Μεγαρο και πως ελπίζει να είναι και η τελευταία.

Τελευταίος, έφθασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ένα λεπτό μετά τις 10. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχηγοί είπαν μία «ξερή» καλημέρα και δεν έδωσαν ούτε τα χέρια, με το κλίμα μεταξύ τους να είναι ψυχρό.

Μετά από ονοματολογία δίχως όριο αυτές τις ημέρες, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος φέρεται και πάλι ως το φαβορί για την ανάληψη της πρωθυπουργίας. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί και μετέδωσε η ΝΕΤ, ο κ. Παπαδήμος ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν για το Προεδρικό Μέγαρο έχοντας λάβει σχετική πρόσκληση. Αν ισχύει, τότε είμαστε πολύ κοντά στο να μάθουμε τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας.

Σε περίπτωση που οι πολιτικοί αρχηγοί καταλήξουν στο όνομα του νέου πρωθυπουργού και διαπιστωθεί η δεδηλωμένη στη νέα κυβέρνηση και τον νέο πρωθυπουργό, θα ακολουθήσει η πρόσκληση του στο προεδρικό μέγαρο για να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Αν και με βάση τις ανατροπές και την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών κανείς δε μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα, ενδεχομένως σήμερα (αν γίνουν όλα σε σύντομο χρονικό διάστημα και ολοκληρωθούν νωρίς το πρωί) να ακολουθήσει και η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

(Πηγή: www.madata.gr)