12ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό & Επιστημονικό Νοσηλευτικό Συνέδριο ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

 

12ο Πανελλήνιο Επαγγελματικό &Επιστημονικό Νοσηλευτικό  Συνέδριο ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ

18-20 Νοεμβρίου, 2011
Ναύπλιο, Amalia Hotel

Μήνυμα Προέδρου Αριστείδη Δάγλα

Αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες,

Τα συνέδρια της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, της κλαδικής ομοιοεπαγγελματικής ομοσπονδίας των νοσηλευτών, έχουν πλέον καταστεί θεσμός στη νοσηλευτική μας κοινότητα.

Με θεματολογία που καλύπτει το μεγαλύτερο φάσμα των παραμέτρων της άσκησης του επαγγέλματος του νοσηλευτή και δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη θεσμική του κατοχύρωση και την εργασιακή του αναβάθμιση, θεωρούμε ότι προσφέρει τα μέγιστα στη γενικότερη διαμόρφωση ενός αναβαθμισμένου κοινωνικού και επαγγελματικού ρόλου για τον Έλληνα νοσηλευτή.

Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και φέτος το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ, έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στο 12ο Συνέδριο των Νοσηλευτών του ΕΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί στο Ναύπλιο από 18 έως και 20 Νοεμβρίου 2011.

Η αργολική γη που πρωτοκατοικήθηκε από τους Πελασγούς και αργότερα από τους Αχαιούς, στο διάβα των αιώνων αποτέλεσε τη γενέτειρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας το σημαντικότερο κέντρο των εγχώριων κοινωνικοπολιτικών εξελίξεων της πρώτης περιόδου μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Η πόλη του Ναυπλίου, μια από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας μας, συνδυάζει με αξιοζήλευτη μαεστρία τη γοητεία της ιστορικότητας του τοπίου, με τη ζωντάνια των χρωμάτων και τα θέλγητρα της απλόχερης πελοποννησιακής φύσης.

Δεν είναι τυχαίο που οι Αρχαίοι Έλληνες επέλεξαν τη γειτονική Επίδαυρο για να ιδρύσουν το

Ασκληπιείο, θεραπευτικό κέντρο της αρχαιότητας, που ήταν αφιερωμένο στο θεό Ασκληπιό, αλλά και το σημαντικότερο και ωραιότερο θέατρο, στο οποίο δοξάστηκε το αρχαίο δράμα και εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Έτσι, θεωρούμε τιμή μας να συναντηθούμε με τους συναδέλφους απ’ όλη τη χώρα στη γη της Αργολίδας, τονίζοντας και τη σημειολογική σημασία του πράγματος, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη και σκληρή για όλους μας.

 

Είναι αλήθεια, ότι σ’ αυτό το συνέδριο η συμμετοχή όλων μας, με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για την αποτελμάτωση της κατάστασης στην οποία έχουμε όλοι περιέλθει, είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Με δεδομένο πλέον ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες αδυνατούν να εκτιμήσουν την προσφορά αυτών που πραγματικά μοχθούν, καλούμαστε να πάρουμε αποφάσεις σημαντικές για το μέλλον του κλάδου.

Σας περιμένουμε,

Αριστείδης Δάγλας

Πρόεδρος ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ