Η Εταιρεία Τουρισμού Ιονίων Νήσων στη τουριστική έκθεση World Travel Market 2011

Δελτίο Τύπου ΕΤΙΝ για τη διεθνή τουριστική έκθεση World Travel Market 2011  στο Λονδίνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ WTM 2011

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο η διεθνής έκθεση Τουρισμού WTM 2011.

Τα πρώτα μηνύματα από την Αγγλική αγορά επιτρέπουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2012 ως προς τις κρατήσεις. Από την άλλη, προβλήματα διαφαίνονται ως προς την καταβολή των προκαταβολών των συμβολαίων, προβλήματα που όλοι εύχονται να ξεπεραστούν.

Τα Ιόνια Νησιά συμμετείχαν με ένα booth για κάθε νησί σε έναν άνετο χώρο διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να πραγματοποιούν με άνεση τα επαγγελματικά ραντεβού τους οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Επικεφαλής της συμμετοχής της ΠΙΝ ήταν ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος της ΕΤΙΝ κ. Σπύρος Σπύρου ο οποίος πραγματοποίησε επαφές με τον Υπουργό τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, τον Γ.Γ του ΕΟΤ κ. Κωλέτσο και με τη Δ/τρια του ΕΟΤ Λονδίνου κα. Σοφία Παναγιωτάκη με σκοπό την ενίσχυση της προβολής των Ιονίων Νησιών στην Βρετανική αγορά.

Πραγματοποίησε συναντήσεις με tour operators όπου και συζήτησε θέματα που αφορούν τα Ιόνια σε σχέση με τον τουρισμό.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΤ η αποστολή Βρετανών δημοσιογράφων στα νησιά του Ιονίου.

Δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου ενημερώθηκαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νησιών, συνομίλησαν με εκπροσώπους φορέων αλλά και επαγγελματίες του τουρισμού.

Παραβρέθησαν για την ΠΙΝ ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου και ο ειδικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Λιάσκος.

Για την Κέρκυρα, ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, ο κ. Ντίνος Λούμπος στέλεχος του ΕΟΤ, ο κ. Γιώργος Παπαβλασσόπουλος προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφ. Ενότητας Κέρκυρας, ο πρώην πρόεδρος του AOCTA και της ΠΟΕΤ Γιώργος Δούκας, τα μέλη της διοίκησης του AOCTA Δ. Διαβάτης, Β. Καλούδης και Δ. Μούτσος αλλά και πολλοί τουριστικοί πράκτορες, μεταξύ των οποίων οι Κ. Βλασσερός, Μ. Καλούδη, Δ. Γιαννιώτης, Α. Γιαννιώτης, Σ. Ζερβού, Β. Ζερβός, Α. Απέργη, Γ. Γκίνης, Χ. Βούλγαρης, Π. Θεοδώρου, Ν. Τσόκας, Β. Τσόκας.

Για την Λευκάδα: ο κ. Κ. Κωστόπουλος για την Περιφ. Ενότητα Λευκάδας, η κα. Μαίρη Καββαδά, Περιφερειακή Σύμβουλος, ο κ. Αναστάσιος Γαζής Δημοτικός Σύμβουλος και η κα. Γαβριέλλα Μπρέγκουλα για την Ενωση Ξενοδόχων Λευκάδος.

Για την Κεφαλονιά ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ευάγγελος Κεκάτος και ο κ. Παναγιώτης Σταθάτος για την Περιφ. Ενότητα Κεφαλονιάς και επαγγελματίες του τουρισμού που πραγματοποίησαν τα ραντεβού τους εντός του περιπτέρου.

Για την Ζάκυνθο η Πρόεδρος Ξενοδόχων Λαγανά κα. Χριστίνα Τετράδη, ο κ. Θεόδωρος Κολπονδίνος, Πρόεδρος Συλλόγου Ξενοδόχων Αρκαδίων, ο κ. Παναγιώτης Μαμφρέδας για την επιτροπή τουρισμού του Δ. Ζακύνθου, η κα. Μαύρα Κομιώτη για την Ένωση Ξενοδόχων Λαγανά.

Την ευθύνη του περιπτέρου είχε η ΕΤΙΝ.

Για την ΕΤΙΝ ο κ. Σπύρος Θύμης.

Παράλληλα με την έκθεση τουρισμού WTM, η ΕΤΙΝ πραγματοποίησε σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου hand to hand προβολή των Ιονίων Νησιών.

Περιελάμβανε διανομή εντύπων της ΠΙΝ σε κεντρικά σημεία του Λονδίνου, Leicester square, Picaddilly circus, Trafalgal,Govent Garden ,Oxford Circus,London Bridge,Eye of London,Bond street, Victoria station, Waterloo, Tottenham court road, Canning town, King’s Cross, Notting Hill, London city.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και αρχές για την εξασφάλιση χώρων και αδειών.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα