Επιστολή βουλευτών (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Λευκάδας Σπύρος Μαργέλης) για το χαράτσι της ΔΕΗ

14 βουλευτές μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Λευκάδας, Σπύρος Μαργέλης, με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο,ζητούν την απαλλαγή των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων από την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«προτείνουμε να υπάρξει αναθεώρηση του νόμου ως προς την οριζόντια εφαρμογή του επι συνόλου των κατοικιών και να υπάρξει απαλλαγή επιβάρυνσης της πρώτης κατοικίας εως του εμβαδού των 80 τμ και σε οικογένειες με συνολικό εισόδημα κάτω των 30.000 ευρώ από το σύνολο της επιβάρυνσης και αντικατάσταση του ισοδύναμου ποσού από την επιβολή του τέλους σε επαγγελματικές ομάδες που έχουν απαλλαγεί από το νόμο ή με άλλο πρόσφορο τρόπο».

Σύμφωνα με το κείμενο το αίτημα των βουλευτών εντάσσεται στο πλαίσιο της «ομιλίας του πρωθυπουργού επι των προγραμματικών δηλώσεων» και ιδιαίτερα στην αναφορά «για την προστασία των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων ως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης». Με τον τρόπο αυτό – σύμφωνα πάντα με τους βουλευτές- θα γίνει ένα βήμα προς «την κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή».

 

Πηγή: LefkadaPress