Ημερίδα στη Λευκάδα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Ημερίδα στη Λευκάδα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

 

 

   Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και η επέκταση του συστήματος στα Ιόνια Νησιά από τις 9 Δεκεμβρίου, ήταν το θέμα της ημερίδας που έγινε την περασμένη Παρασκευή, στο  Διοικητήριο Λευκάδας.

 

   Κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα ήταν: Ο Φαίδων Δημόπουλος, ειδικός συνεργάτης του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, ο Γιώργος Μαθιός, Διευθύνων Σύμβουλος της Digea και ο Δημήτρης Γαζιδέλης, Διευθυντής Έρευνας και Τεχνολογίας της ΕΡΤ.

 

   Την ημερίδα χαιρέτησε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπυρίδωνα Σπύρου, ο οποίος είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και δεν μπόρεσε να παραστεί, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Θόδωρος Βερύκιος.

 

   Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι από τις 9 Δεκεμβρίου η ψηφιακή τηλεόραση θα λειτουργήσει στα Ιόνια νησιά και στη Δυτική Ελλάδα και πρόσθεσε: «Το ψηφιακό σήμα θα φθάνει και στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές, τόσο τις ορεινές, όσο και τα νησιά και στο άμεσο μέλλον θα υλοποιηθεί και ένα από τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού σήματος και σε άλλες εφαρμογές». Παραδέχθηκε δε ο κ. Δημόπουλος ότι υπάρχουν θεσμικά κενά,  αλλά σημείωσε ότι γίνονται προσπάθειες να καλυφθούν και η χώρα μας να περάσει γρήγορα στην επόμενη φάση της ψηφιακής τηλεόρασης.

 

   Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Digea, Γιώργος Μαθιός, αναφέρθηκε στην ποιότητα του σήματος για όλους και στην πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες όπως ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG). Συνεχίζοντας, ο κ. Μαθιός είπε ότι στις 9 Δεκεμβρίου τα δημόσια και ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας θα ξεκινήσουν να μεταδίδονται ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής «Ακαρνικά».

 

   Τέλος, ο κ. Δημήτρης Γαζιδέλης απάντησε σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ψηφιακής τηλεόρασης.

 

   Οι κεντρικοί ομιλητές κλήθηκαν  να απαντήσουν και σχετικά με το γεγονός ότι σε πρώτη φάση το ψηφιακό σήμα δεν καλύπτει όλα τα Ιόνια νησιά, παρά μόνο την Λευκάδα στο σύνολό της, ενώ τα υπόλοιπα νησιά καλύπτονται σε κάποια τμήματα τους. Υπήρξε η δέσμευση ότι μέχρι το 2013, οπότε και θα περάσουμε στη δεύτερη φάση της ψηφιακής τηλεόρασης, θα ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα.