Πήγε να μαζέψει τις ελιές του, αλλά τον πρόλαβαν άλλοι!

Απίστευτο περιστατικό συνέβη στην περιοχή του Αιτωλικού.

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες του Νοέμβρη και εξαιτίας της παρατεταμένης ανομβρίας, τώρα οι περισσότεροι ελαιοπαραγωγοί μαζεύουν τις ελιές τους.

Την περασμένη εβδομάδα παραγωγός από το Αιτωλικό αποφάσισε να μαζέψει τις ελιές από το λιοστάσι του και αφού είχε κανονίσει με τους εργάτες που θα δούλευαν στο μάζεμα της ελιάς -καθώς επρόκειτο για 10 στρέμματα λιοστάσι- πήγε εκεί για να δει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο καρπός και να κάνει κάποιες άλλες εργασίες.

Φτάνοντας όμως εκεί έμεινε έκπληκτος, όταν αντίκρισε τα δένδρα να μην έχουν πάνω τους ούτε μια ελιά !!! Οι ελιές είχαν μαζευτεί σχεδόν από όλο το λιοστάσι…!!! Το ακόμη αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι πως ο ελαιοπαραγωγός μόλις πριν δυο μέρες είχε ξαναπάει στο λιοστάσι του και τότε όλα ήταν κανονικά… με τις ελιές στη θέση τους… Όσο και αν ρώτησε τους γείτονες στα διπλανά οικόπεδα και λιοστάσια κανείς δεν είχε δει το παραμικρό, αφού η περιοχή που βρίσκεται το λιοστάσι του άτυχου ελαιοπαραγωγού είναι απόμακρη…

Η οικονομική κρίση ξέραμε μέχρι τώρα πως αύξησε την εγκληματικότητα, τις κλοπές και τις διαρρήξεις, φαίνεται όμως πως η ανέχεια έχει οδηγήσει ανθρώπους ακόμα και στο να δουλέψουν για λεία τους. Και στην προκείμενη περίπτωση πρέπει και σκληρά να δούλεψαν και πολλοί να ήταν οι κλέφτες, αφού κατάφεραν σε μόνο δυο μέρες να μαζέψουν ελιές που υπό άλλες συνθήκες θα χρειάζονταν πολλοί περισσότερος χρόνος για να μαζευτούν.

(Πηγή: www.kolivas.de)