Λαϊκή Επιτροπή κατά των χαρατσιών: Συλλαλητήριο την Τετάρτη 25/1

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΡΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΓΕΝΑΡΗ 10 πμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΗ
(εκεί θα παραδοθούν και οι λογαριασμοί όσων δεν πλήρωσαν το χαράτσι)

Μην τολμήσετε να κόψετε το ρεύμα σε κανένα σπίτι!
Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια.
Μας χρωστάνε, δεν χρωστάμε και γι’ αυτό δεν πληρώνουμε.
Εργαζόμενοι, άνεργοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι και αγρότες
Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες

Από την προηγούμενη βδομάδα ο απάνθρωπος εκβιασμός της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, «ή πληρώνεις το χαράτσι, ή μένεις χωρίς ρεύμα» εντάθηκε.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες, ακόμα και σ’ αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας.

Η απειλή για διακοπή του ρεύματος είναι καθ’ όλα παράνομη και αντιδραστική.

Παρά τους άθλιους εκβιασμούς της κυβέρνησης και της ΔΕΗ σχετικά με το χαράτσι για τα ακίνητα και τη διακοπή ηλεκτροδότησης για όσους δεν το πληρώσουν, τα στοιχεία λένε ότι δεν έχουν πληρωθεί 1,5 εκατ. λογαριασμοί με το χαράτσι.

Αυτό δείχνει αφ’ ενός ότι μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών δεν μπορεί να πληρώσει αφ’ ετέρου ότι πολλά λαϊκά νοικοκυριά, ακόμα κι αν έχουν να πληρώσουν, δεν υποκύπτουν σε αυτό τον εκβιασμό και δεν είναι διατεθειμένοι να στερηθούν βασικές τους ανάγκες για να καταβάλουν το χαράτσι.

Είναι φανερό ότι ο αγώνας των σωματείων, των μαζικών φορέων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Επιτροπών Αγώνα πρέπει να κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο τώρα που θα επιχειρήσουν να προχωρήσουν σε διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Θυμίζουμε ότι το χαράτσι θα επιβάλλεται τουλάχιστον μέχρι το 2015 και ήδη τις επόμενες μέρες θα σταλούν λογαριασμοί με την Α’ δόση του χαρατσιού για το 2012.

Λευκαδίτες και Λευκαδίτισσες

Στα τόσα χαράτσια και φοροεισπρακτικά μέτρα που επέβαλε μέχρι τώρα το μνημόνιο έρχονται άλλα τόσα το 2012. Με το «καλημέρα» φέτος επιβλήθηκε αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΓΑ κατά 23% και αύξηση στο αγροτικό ρεύμα κατά 8,9%.

Την Τετάρτη, 25 Γενάρη, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, και ΠΑΣΕΒΕ, μικρομεσαίοι αγρότες, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες έμποροι, σπουδαστές και φοιτητές, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, θα προχωρήσουμε σε μαχητικές συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Το κίνημα κατά των χαρατσιών και της αντιλαϊκής πολιτικής πρέπει να φουντώσει σε όλη την Λευκάδα, από την ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, από σωματεία, συνδικάτα, μαζικούς φορείς, ώστε όλο και περισσότεροι που δεν μπορούν αλλά και όσοι αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα, να το κάνουν οργανωμένα.