Επιστολή Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς την Υπουργό Παιδείας για ενίσχυση σχολείων

Τη δυνατότητα να ενισχύσει τα σχολεία, προκειμένου να καλύψουν βασικές λειτουργικές ανάγκες, διερευνά ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, μετά και τη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, ο Πρόεδρος και τα μέλη του οποίου του περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία, αφού εφέτος περικόπηκαν κατά πολύ τα ποσά για λειτουργικές δαπάνες.

Σε επιστολή του προς την Υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Περιφερειάρχης περιγράφει την κατάσταση και ζητεί να του δοθεί η δυνατότητα, σε συνεργασία με το Δήμο, να μπορέσει να παρέμβει αποτελεσματικά.

 

Η επιστολή του Περιφερειάρχη προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ,

 

Σε συνάντηση που είχα πρόσφατα με το Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, μου γνωστοποιήθηκε μία σειρά γεγονότων που κατέδειξε τη σοβαρότητα των καταστάσεων και την τραγικότητα που βιώνει τόσο η ελληνική κοινωνία, όσο ειδικότερα η εκπαιδευτική κοινότητα.

Επιθυμώ να σας αναφέρω ότι παρά του ότι, σε καθημερινή βάση, φροντίζω να συμβιώνω την καθημερινότητα, εντούτοις ο φόρτος εργασίας μου στερεί ίσως την αντίληψη του μεγέθους που έχει πάρει πλέον το πρόβλημα της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών και των εκπαιδευτικών.

Η αναφορά, από πλευράς των μελών της ΕΛΜΕ, του γεγονότος, όπου μαθητής όρμησε σε άλλο μαθητή προκειμένου να του αρπάξει το ψωμί, για να κορέσει την πείνα του, αποτελεί για όλους εμάς που ασκούμε πολιτική την έσχατη κατάπτωση κάθε αξίας.

Με τις παρούσες συνθήκες και με το μέγεθος πλέον που έχουν πάρει οι κοινωνικές καταστάσεις, θεωρώ καθήκον όλων μας να αναθεωρήσουμε τους στόχους μας και την προοπτική μας.

Είναι απαραίτητο πλέον να μας δοθεί η δυνατότητα να ενισχύουμε οικονομικά σχολικές μονάδες, προκειμένου κατ’ ελάχιστον να εξασφαλίζεται, σε μαθητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ασιτίας, τουλάχιστον ένα δεκατιανό κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στο σχολείο.

Κυρία Υπουργέ,

Η πείνα πολύ σύντομα θα πλήξει πολλά παιδιά, πολλούς μαθητές. Νομίζω ότι τώρα πρέπει να προλάβουμε, πριν το φαινόμενο πάρει μορφή χιονοστιβάδας.

Απαιτείται άμεσα Υπουργική απόφαση, προκειμένου να μπορεί η Περιφέρεια να ασκήσει κοινωνική πολιτική και να χρηματοδοτήσει περιπτώσεις ένδειας-πείνας-εξαθλίωσης. Ένας μεγάλος αριθμός σχολείων δεν έχει θέρμανση και οι μαθητές κάνουν μάθημα σε άθλιες συνθήκες.

Τα μεγάλα έργα και οι υποδομές πρέπει να έπονται της ανθρώπινης ζωής και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των παιδιών μας και των πολιτών της χώρας μας.

 

Επιδόθηκε και στον αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας η Επιστολή

Σημειώνεται δε ότι την επιστολή αυτή, εκτός της κ. Διαμαντοπούλου, επέδωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Χρήστος Ανθης, στον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης εργασίας που είχε για θέματα που αφορούν στη μετάβαση της επαγγελματικής κατάρτισης προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα στη λειτουργία και διαχείριση των δημοσίων ΙΕΚ.

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα