Προσφυγή παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι» κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου

Μεγανήσι, 10/2/2012

ΠΡΟΣ: τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης
Διοίκησης Πελ/νήσου, Δυτ. Ελλάδας &
Ιονίου κ. Αποστολόπουλο
(δια του Τμήματος Διοικητικού/Οικονομικού
Λευκάδας)
ΚΟΙΝ.: 1. Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Σπ.Σπύρου
2. Αντιπεριφερειάρχη Περιφ. Ενότητας
Λευκάδας κ. Θεοδ. Βερύκιο
3. Αντιπεριφερειάρχη Ιονίων Νήσων
κ. Ιωαν. Μαλακάση
4. ΜΜΕ Νομού Λευκάδας

 

ΘΕΜΑ: Προσφυγή κατά των αποφάσεων 06/21-01-2012 και 24/21-01-2012 Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου.

Οι παρακάτω υπογράφοντες δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των τοπικών συμβουλίων Μεγανησίου, της δημοτικής παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι» προσφεύγουμε κατά των αποφάσεων 06/21-01-2012 και 24/21-01-2012 του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγανησίου που αφορούν την έγκριση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2012 αντίστοιχα, για τους παρακάτω λόγους:

Το τεχνικό πρόγραμμα και κατ’ επέκταση και ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας περιέχει ενέργειες στόχους και δράσεις που αντίκεινται κατά την άποψή μας σε ένα ηθικά και νομικά αποδεκτό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Κύρια χαρακτηριστικά του τεχνικού προγράμματος αποτελούν μελέτες επί μελετών άσκοπες και χωρίς δυνατότητα υλοποίησης, πάγια τακτική κατακερματισμού του τεχνικού προγράμματος σε ποσά για απ’ ευθείας ανάθεση των έργων και εικονικά έργα για εξεύρεση πόρων προκειμένου να καλυφθούν οι αμοιβές «αφανώς» εργαζομένων ατόμων στο Δήμο Μεγανησίου ορισμένοι εκ των οποίων αποκτούν εισόδημα και από σύνταξη, γεγονός που έχει παραδεχθεί επανειλημμένα ο δήμαρχος ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνοντας και την ευθύνη!. Τα παραπάνω περιγράφονται αναλυτικά στην τοποθέτησή μας επί της εισήγησης του τεχνικού προγράμματος και περιλαμβάνονται στις συνημμένες αποφάσεις.

Η παράταξή μας, κάθετα αντίθετη με τέτοιου είδους πολιτικές και τακτικές καταψήφισε τόσο το τεχνικό πρόγραμμα, όσο και τον προϋπολογισμό και παράλληλα καταγγέλλει ως παράτυπες και παράνομες τις εν λόγω διαδικασίες.

Για τον λόγο αυτό ζητάμε τη μη έγκριση από πλευράς σας του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού έτους 2012. Επίσης παρακαλούμε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, για τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να λήξει επιτέλους αυτό το καθεστώς αδιαφάνειας και αντικανονικής λειτουργίας του δήμου στους προαναφερόμενους τομείς.

Σας στέλνουμε συνημμένα και ηχογραφημένη τη συνεδρίαση του συμβουλίου, όπως μας δόθηκε από τη γραμματέα του συμβουλίου, δεδομένου ότι η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών θα καθυστερήσει αρκετά, όπως μας δήλωσε έπειτα από σχετική αίτησή μας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των τοπικών συμβουλίων της παράταξης «Πρώτα το Μεγανήσι»

Αικατερίνη Σ. Καββαδά
Πολίτης Νικόλαος
Αργύρης Γεώργιος
Αυγερινός Κωνσταντίνος
Δάγλας Παναγιώτης
Καββαδάς Κωνσταντίνος
Πολίτης Βησσαρίων
Αργύρης Φίλιππος