Απάντηση Δημάρχου Μεγανησίου κ.Στάθη Ζαβιτσάνου προς την αντιπολίτευση για τη προσφυγή κατά του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού

ΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Απάντηση Δημάρχου στην προσφυγή κατά του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

 

Η κριτική και η εναλλακτική αντιπολιτευτική πρόταση, είναι ουσιαστικό και ζωτικής σημασίας στοιχείο μιας δημοκρατικής διαδικασίας.  Η αντιπαράθεση επιχειρημάτων και προτάσεων, εμπλουτίζει το διάλογο και διαμορφώνει αποτελεσματικότερες δράσεις.

Η προσφυγή κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι επίσης αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε, πολύ περισσότερο αν κρίνει ότι έχει έννομο συμφέρον. Όμως…

Η συγκεκριμένη προσφυγή της κας Καββαδά και των συνεργατών της, κατά της απόφασης κατάρτισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού του Δήμου, συνδυάζοντας και το τρόπο δημοσιοποίησης της, μας οδηγούν σε άλλες σκέψεις  αφού:

1. Δεν κάνει ουδεμία αναφορά ή επίκληση κάποιας νομικής διάταξης η οποία παραβιάζεται.

2. Δείχνει έλλειμμα πολιτικής και αναπτυξιακής πρότασης για το Νησί μας, αφού ουσιαστικά δεν διαφοροποιείται από την τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο, που πέρα από γενικότητες και αόριστες εκφράσεις, δεν κατέθεσαν ουδεμία σκέψη και πρόταση στη κατάρτιση του  τεχνικού προγράμματος  και του προϋπολογισμού.

3. Δείχνει σκοπιμότητα και μικροπολιτική σκέψη, αφού κάθε εμπόδιο στη λειτουργία του Δήμου, πιστεύουν ότι θα είναι και στοιχείο αντιπολιτευτικό.

4. Η κοινοποίηση της προσφυγής στο Περιφερειάρχη, αν αυτό δεν δηλώνει άγνοια της σχέσης Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης και απλά διαφημίζεται η πολιτική της σχέση, είναι άνευ αντικειμένου, αφού ούτε την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα έχει ο Περιφερειάρχης να εμπλέκεται στα ζητήματα του Α΄ βαθμού.

Επίσης να επισημάνουμε ότι κατανοούμε την αντιπολιτευτική ανάγκη καταψήφισης του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, κάτι βέβαια που δεν μας ξενίζει γνωρίζοντας  την μέχρι τώρα στάση της αντιπολίτευσης. Δεν κατανοούμε όμως την λογική των αόριστων προσφυγών, που συνηθίζει η κα Καββαδά και οι συνεργάτες της όπως και την συνεχή τους παράσταση στις διάφορες υπηρεσίες. Μήπως πιστεύουν ότι έτσι εξαντλείται ο θεσμικός τους ρόλος;

Τέλος, επί της ουσίας πρέπει να επισημάνουμε ότι:

Σε μια δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, ο Δήμος Μεγανησίου είναι ένας νοικοκυρεμένος Δήμος, χωρίς χρέη και δεσμεύσεις, που μπορεί και ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών του και της  ανάγκης συντήρησης των οικισμών. Χωρίς περιστολές στις κοινωνικές του δράσεις. Και βέβαια με ικανοποιητική ανταπόκριση στη χρηματοδότηση της προσπάθειά του για την ωρίμανση και υλοποίηση των μεγάλων αναπτυξιακών προσδοκιών της κοινωνίας του. Και όλα αυτά σε ένα ξεκάθαρο πλαίσιο δράσης, με  απόλυτη διαφάνεια και οικονομική διαχείριση στη βάση του ελάχιστου κόστους. Είναι τελικά όλα αυτά που εμπεριέχονται στο τεχνικό μας πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό και τα οποία καταψήφισε η κα Καββαδά κα οι συνεργάτες της.

 

Μεγανήσι 16-2-2012

 

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΓΑΝΗΣΙΟΥ