Τσίπρας: Κάλεσμα στην Αριστερά για ενότητα

Τη βεβαιότητα ότι και στην κοινωνία, και στη βάση της Αριστεράς, η ανάγκη και η απαίτηση για ενότητα είναι κάτι παραπάνω από ώριμη, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις διήμερες εργασίες της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ, στην οποία θα συζητηθεί η τακτική του κόμματος το επόμενο διάστημα και η πολιτική των συμμαχιών.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες με απλή αναλογική και να μην υπογραφεί τίποτα πριν από τις κάλπες. Και βεβαίως, πρόσθεσε, η κυβέρνηση που θα προκύψει, έχοντας νωπή και ξεκάθαρη λαϊκή εντολή, να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές και τους εταίρους μας.
Αναπτύσσοντας την πρότασή του για έναν νέο Συνασπισμό εξουσίας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η δημιουργία του προϋποθέτει μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση και μια πλατιά συμμαχία γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Για το ΚΚΕ είπε ότι, μέχρι στιγμής, έχει εγκαταλείψει τη στρατηγική του απομονωτισμού, που τόσα χρόνια καλλιεργεί απέναντι σε κάθε άλλη αριστερή δύναμη, ενώ για την ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι ούτε η ηγεσία της εγκαταλείπει την διπλή στρατηγική, από τη μια να καταγγέλλει το Μνημόνιο, και από την άλλη να κλείνει το μάτι σε δυνάμεις που το υποστηρίζουν.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ανάγκη να υπάρξει εναλλακτικός δρόμος, συνεγείρει την κοινωνία και πρόσθεσε ότι αυτή την ανάγκη και την απαίτηση των καιρών εκφράζει η προσήλωση του κόμματός του στην στρατηγική της ενότητας.
Πολυμέτωπη επίθεση
O κ. Τσίπρας κλιμάκωσε τις επιθέσεις του τόσο κατά της κυβέρνησης και των κομμάτων που την στηρίζουν, όσο και κατά του τραπεζικού συστήματος και των ΜΜΕ, ενώ σαφέστατη ήταν η κριτική του για τη στάση των άλλων κομμάτων της Αριστεράς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας.
Συνοψίζοντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, με επίκεντρο την ψήφιση από τη βουλή του νέου Μνημονίου, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Βουλή εκβιάστηκε φανερά και ξεδιάντροπα από τη κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει ο εκβιασμός των εταίρων και των πιστωτών. Και πρόσθεσε ότι δεν πέρασαν τρεις μέρες από το ντελίριο τρομοκρατίας και με το πιο κραυγαλέο τρόπο αποδεικνύεται ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, γιατί όχι μόνο δε σωθήκαμε, αλλά όλα είναι στον αέρα.
Για τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε ευρωπαϊκές χώρες, ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι δεν είναι τυχαίο ότι στην Ευρώπη μαζικοποιείται όλο και περισσότερο ένα πρωτόγνωρο κίνημα αλληλεγγύης στην Ελλάδα, κάτι που, όπως είπε, είχαμε να ζήσουμε από την περίοδο της χούντας.
Ασκώντας οξύτατη κριτική στον κ. Παπαδήμο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου, η κυβέρνηση λειτουργεί στο εσωτερικό της χώρας ως παπαγαλάκι των πιο αδίστακτων εκβιαστών και πρόσθεσε ότι «η χώρα δεν έχει πρωθυπουργό. Έχει πρωθυπουργεύοντα επίτροπο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας», αλλά, σημείωσε, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ο κ. Παπαδήμος, αλλά το έλλειμμα ηγεσίας και πολιτικού προσωπικού στα κόμματα εξουσίας, που σήμερα διαχειρίζονται τις τύχες του λαού για τις επόμενες δεκαετίες.
Για τον κ. Παπανδρέου είπε ότι άνοιξε τη πόρτα της κόλασης, μας έβαλε μέσα και τώρα ασχολείται με το να διασώσει τον εαυτό του από την πολιτική εξαφάνιση.
Για τον κ. Βενιζέλο υπογράμμισε ότι έχει επενδύσει τις πολιτικές του φιλοδοξίες στην ικανοποίηση κάθε απαίτησης από πλευράς των δανειστών μας, ακόμα και της πλέον παράλογης και εξωφρενικής. Προφανώς υπολογίζει ότι από αυτούς θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Για τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ.Σαμαρά είπε ότι σήμερα είναι ο αποκλειστικός εγγυητής του μνημονίου και δεσμεύει στην πολιτική την οποία κατακεραύνωνε, τις επόμενες δύο γενιές. Και αφού επέβαλλε με τον πλέον αυταρχικό τρόπο την υπερψήφιση του Μνημονίου στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ενσωματώνει τώρα και κορυφαία στελέχη της λαϊκιστικής ακροδεξιάς, με μοναδικό κριτήριο τη θετική τους στάση απέναντι στο Μνημόνιο.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι οι κινητοποιήσεις αυτές δεν υπήρξαν ποτέ για τα κυρίαρχα ΜΜΕ και δεν αποτέλεσαν είδηση. Όπως δεν αποτέλεσε είδηση ούτε η πρωτοφανής καταστολή την οποία δέχτηκε όλος αυτός ο κόσμος, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι το τι αυτοί με τις κουκούλες, σηκώνει αρκετή συζήτηση. Προφανώς, υπάρχουν διαφόρων ειδών κουκούλες. Και, προφανώς, υπάρχουν διαφόρων ειδών ομαδοποιήσεις.
Η ουσία, όμως, είναι, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι καίγοντας και σπάζοντας, και με την ευρύτατη προβολή από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αντικειμενικά στρέφονται ενάντια στο λαϊκό κίνημα και εξυπηρετούν τη κυρίαρχη αφήγηση. Ωστόσο, το λαϊκό κίνημα, υπογράμμισε, είναι αυτό που κάνει «το τρίγωνο της αμαρτίας να ανησυχεί. Το τρίγωνο της αμαρτίας έχει στη μία κορυφή τους τραπεζίτες, στην άλλη τα ΜΜΕ και στην τελευταία το καταρρέον πολιτικό σύστημα».

(Πηγή: www.madata.gr)