Φώτα, φιλέ, ομορφιά και φύγαμε για… «All Star Day» !

Πόσες αθλήτριες μπορούν να καλύψουν άραγε ένα φιλέ του βόλεϊ;

Η απάντηση δόθηκε σε ένα από τα καλύτερα στούντιο φωτογράφησης της Αθήνας και συγκεκριμένα του Θωμά Χρυσοχοΐδη, με τα μεγαλύτερα αστέρια της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Εν όψει του «All Star Day» που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα στις 18 και 19 Φεβρουαρίου, οι εντυπωσιακές βολεϊμπολίστριες σε μια αποκλειστική φωτογράφηση για τη «SportDay», κατέδειξαν ότι παρά το νεαρό της ηλικίας τους, η ομορφιά και η εσωτερική δύναμη επιβάλουν μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις το βόλεϊ γυναικών υπολογίσιμη δύναμη στον αθλητικό χώρο.

Η αίθουσα του στούντιο «φωτίστηκε» με την ξεχωριστή προσωπικότητα και ζωντάνια της κάθε αθλήτριας και γέμισε από χαμόγελα, μεταφέροντάς μας νοητά την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν στο κλειστό της Λευκάδας.

Πρόκειται για μια γιορτή του γυναικείου αθλητισμού και κατ’ επέκταση του αθλήματος της πετοσφαίρισης, όπου οι καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες ξένες του ελληνικού πρωταθλήματος. Πρέπει να τονιστεί, ότι είναι ένας αγώνας που έχει ως στόχο όχι αποκλειστικά την νίκη αλλά την προσφορά θεάματος υψηλής τεχνικής. Άλλωστε, σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και η προβολή του βόλεϊ στην περιφέρεια.

Σε αυτό το πλαίσιο συνεργασίας, ολοκληρώθηκε και η συγκεκριμένη φωτογράφηση με τις αθλήτριες να μοιράζονται μαζί μας εμπειρίες, σκέψεις, όνειρα και «κρυφούς πόθους».

ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Χριστοδούλου Στυλιανή / ΟΣΦΠ, Τζουμάκα Ευγενία / ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, Μυλωνά Ξανθή / ΠΑΟ, Χατζηνικολάου Μαρία / ΠΑΟ, Κωνσταντίνου Μανωλίνα / ΠΑΟ, Καραγκούνη Παναγιώτα / ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Ισαμπέλ Ιβάνοβα / ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Λαμπρούση Γεωργία / ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Πάππα Μαρία / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Τζανακάκη Γεωργία / ΑΕΚ, Εμμανουηλίδου Αγγελική Μελίνα / ΑΡΤΕΜΙΣ, Κιόση Ελένη / ΑΝΑΤΟΛΙΑ, Λαδένη Αφροδίτη / ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, Μερτέκη Ευαγγελία / ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΑΞΙΟΥ.

ΟΝΟΜΑΤΑ ΞΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ

Μποροβίντσεκ Σόνια / AEK, Κις Κάταλιν / AEK, Ντόγκανιτς Μπογιάνα / AEK, Φερέιρα Ντιάνα / ΠΑΟ, Γιουράνι Περέα Ρομάνα / ΠΑΟ, Νιέβα Μάρτα / ΠΑΟ, Τένεβα Ραντόσβετα / ΟΣΦΠ, Σίμανιτς Μπιλιάνα / ΟΣΦΠ, Νοσέκοβα Μαρτίνα / ΟΣΦΠ, Λέτο Μπιόλο Σίντια / ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, Mιγιάτοβιτς Γέλενα / ΑΝΑΤΟΛΙΑ, Πέτο Ανίτα / ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, Σιλχάνοβα Eβα / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, Σίμιτς Γέλενα / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ.

Οι προπονητές που θα συνοδεύσουν τις αθλήτριες στη Λευκάδα και που έκαναν την επιλογή είναι οι Τάκης Φλώρος, Απόστολος Οικονόμου για τον πάγκο των Ελληνίδων, ενώ οι Ζόραν Κόβαζιτς και Σίλβια Ιβάνοβα διάλεξαν τις αντίστοιχες 14 ξένες του All Star.

 

Κωνσταντίνου Μανωλίνα (Παναθηναϊκός-Ακραία)

Σε ποια από τις ομάδες που έχεις περάσει θα αφιέρωνες το άστρο σου και γιατί;

«Στον Παναθηναϊκό, γιατί είναι η πρώτη ομάδα που πήγα στην Ελλάδα και έκανα ένα ικανοποιητικό πρωτάθλημα και μια σημαντική αγωνιστική πορεία».

Ευγενία Τζουμάκα (Βριλήσσια-Πασαδόρος)

Τι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά και τι θετικά την απόδοσή σου σε έναν αγώνα;

«Η καλή επικοινωνία με τις συμπαίκτριές μου, οι συμβουλές του προπονητή αλλά και ο ενθουσιασμός από την κερκίδα αποτελούν στοιχεία, τα οποία σίγουρα βοηθούν και επηρεάζουν θετικά την αγωνιστική μου απόδοση. Από την άλλη ένας παράγοντας που μπορεί να επιδράσει αρνητικά, αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας και σχετίζεται με το άγχος ή την υπερβολική ένταση, κάτι που νομίζω ότι ισχύει για την πλειοψηφία των αθλητών και χρειάζεται πολύ καλή διαχείριση».

Ιβάνοβα Ιζαμπέλ (Ηρακλής Κηφισιάς-Ακραία)

Με ποια ομάδα στον κόσμο θα ήθελες να αναμετρηθείς και αν δινόταν η ευκαιρία να πάρεις μεταγραφή σε αυτή;

«Θα ήθελα να αναμετρηθώ με τη Ράμπιτα Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν. Στόχος μου είναι να παίξω υψηλού επιπέδου βόλεϊ και μακάρι μια μέρα να τα καταφέρω».

Γεωργία Τζανακάκη (ΑΕΚ-Κεντρική)

Αν βρισκόσουν για μια εβδομάδα σε ένα μοναχικό νησί, ποιον αθλητή θα ήθελες να είχες μαζί σου;

«Ο αθλητής που θα ήθελα να είχα μαζί μου είναι ο Ρότζερ Φέντερερ, επειδή είναι από τους αθλητές που θαυμάζω και θα ήθελα να γνωρίσω την προσωπικότητά του».

Μαρία Χατζηνικολάου (Παναθηναϊκός-Κεντρική)

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που σε προσελκύει σε έναν άνδρα και τι μπορεί να σε χαλάσει;

«Αυτό που με προσελκύει είναι η ευγένεια και το χιούμορ. Το χαρακτηριστικό που με χαλάει είναι η μιζέρια και το ψέμα».

Εμμανουηλίδου Αγγελική-Μελίνα (Aρτεμις Κορυδαλλού-Κεντρική)

Τι σημαίνει ιδανική ομάδα για εσένα; Θεωρείς πως το έχεις ζήσει και αν ναι, σε ποια;

«Ιδανική ομάδα δεν είναι μόνο αυτή που έχει αγωνιστικές επιτυχίες αλλά και αυτή που επικρατεί κλίμα φιλικό και όχι ανταγωνιστικό ανάμεσα στις συμπαίχτριες. Επειδή δεν έχω περάσει και από πολλές ομάδες, το έχω νιώσει και στις δύο που ήμουν και είμαι (Αρτεμις Κορυδαλλού και ΑΣΠ Κορίνθου)».

Πάππα Μαρία (Πανιώνιος-Ακραία/Λίμπερο)

Σε «αγγίζουν» τα ανδρικά βλέμματα κατά τη διάρκεια του αγώνα; Αν ναι, σε επηρεάζουν στην απόδοσή σου;

«Πολλά αντρικά βλέμματα υπάρχουν στους αγώνες μας, αλλά δεν επηρεάζουν τη συγκέντρωση ή την απόδοσή μου. Αυτοί είναι απλοί θεατές και εμείς έχουμε το μυαλό στο παιχνίδι».

Τζίνα Λαμπρούση (Ηρακλής Κηφισιάς-Κεντρική)

Πώς προτιμάς να χαλαρώνεις πριν από ένα μεγάλο ντέρμπι και τι απαγορεύεται συνήθως να κάνεις το προηγούμενο βράδυ;

«Κυρίως πριν από τον αγώνα κάθομαι σπίτι χαλαρά, βλέποντας ταινίες ή χαζεύοντας στον υπολογιστή. Μπορεί να πάω για ένα καφέ, αλλά πάντα θα είμαι νωρίς σπίτι για να έχω καλό ύπνο. Αυτό που μας απαγορεύεται είναι να ξενυχτίσουμε και να κοιμηθούμε αργά, γιατί την άλλη μέρα θα είσαι “off” και δεν θα πας καλά στο παιχνίδι».

Ξανθή Μυλωνά (Παναθηναϊκός-Λίμπερο)

Η ανάδειξή σου στον χώρο του βόλεϊ πιστεύεις ότι πέρα από την προπόνηση και τις ικανότητες ήταν και θέμα τύχης;

«Πάντα στη ζωή μας παίζει ρόλο και η τύχη. Εκτός από την προπόνηση και τις ικανότητες, ήμουν τυχερή και στην επιλογή της ομάδας που έκανα».

Παναγιώτα Καραγκούνη (Ηρακλής Κηφισιάς-Ακραία)

Αν σου ζητούσαν να στείλεις ένα μήνυμα στον πρωθυπουργό, ποιο θα ήταν;

«Θα του έλεγα πως η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη ιστορία και αξιόλογο πολιτισμό και ότι δεν επιτρέπεται να αφήνει να εξευτελίζεται έτσι στον υπόλοιπο κόσμο. Το κοινωνικό συμφέρον τοποθετείται κάτω από το ατομικό και αυτό κάνει τους πολίτες της χώρας να ντρέπονται για την καταγωγή τους, κάτι που στο παρελθόν αποτελούσε τιμή».

Της Άρτεμις Σκορδίλη

Photo editing: Θωμάς Χρυσοχοΐδης Action images

Πηγή: Sportday

Διοργανωτές
E.O.Π.Ε.  | ΕΣΠΕΔΕ | ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ | iframe
www.volleyball.gr | www.espede.gr | www.dimoslefkadas.gr | www.iframe.gr

Χορηγός Ονομασίας: Champion
Μέγας Χορηγός: Zarkalis Business Services
Χορηγοί Διαμονής: Ένωση Ξενοδόχων Λευκάδας
Χορηγοί Επικοινωνίας: OTE-TV, Sportday, Sport-fm.gr, Star.gr, Enery 934, prevezasports, lefkadapress.gr, lefkadasportnews.gr

Ραντεβού στις 19 Φεβρουαρίου, και ώρα 15.00 στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκάδας