Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Γαλατσίου κοντά στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στον φετινό αποκριάτικο χορό  που έγινε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο Αρχοντικό Gallery ( Καποδιστρίου 116 στην Φιλοθέη ) με ομόφωνη απόφαση του για πρώτη χρονιά δεν υπήρξε λαχειοφόρος αγορά. Όχι γιατί δεν είχαμε την οικονομική ανάγκη. Κάθε άλλο. Αλλά  προέχει  η  δράση και συμβολή του Συλλόγου  μας σήμερα που η κοινωνία δοκιμάζεται,  να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι. Ιδιαίτερα απέναντι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στους συμπολίτες μας που οδηγούνται, από την εφαρμογή των καταστροφικών πολιτικών, στην εξαθλίωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την οικονομική συμβολή των παρισταμένων για την στήριξη του κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Εμείς σαν πολιτιστικός φορέας λέμε όχι στα κοινωνικά παντοπωλεία, όχι στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Λέμε  ναι στην εργασία και την κοινωνική ευημερία και Βεβαίως το κράτος έχει την κύρια ευθύνη να σηκώσει το βάρος σε όλα τα επίπεδα. Έτσι όμως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στούς χειμαζόμενους συμπολίτες μας. Και ασφαλώς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι με την πράξη μας αυτή  δεν παρέχουμε στήριξη σε πολιτικά  πρόσωπα , σε χρώματα και  πολιτικές η Δημοτικές παρατάξεις. Ο Σύλλογος μας ως πολιτιστικός φορέας οφείλει να σέβεται και να συνεργάζεται με τους θεσμούς. Και ο Δήμαρχος όποιος και να είναι ,όπως και να λέγεται, όπου και αν ανοίκει πολιτικά, για τον εκάστοτε πολιτιστικό φορέα αποτελεί θεσμό, και σαν έτσι αντιμετωπίζεται.Το ίδιο ισχύει και για το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πράγματι  οι παριστάμενοι στον χορό του Συλλόγου Επτανήσιοι και φίλοι μας, υποδέχθηκαν  την ομόφωνη  απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου με ένα ζεστό χειροκρότημα και ανταποκρίθηκαν .  Εισπράχθηκε ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, το οποίο σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου διατέθηκε για την αγορά συγκεκριμένων τροφίμων και την κάλυψη αναγκών του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου.

Τα τρόφιμα αυτά αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Ζαβιτσάνο, τον Ταμία κ. Γιώργο Μπάστα, και την αναπλ.Γραμματέα κ. Ευτυχία Γεωργάτου,παρέδωσε στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου  στο εθελοντικό προσωπικό του  τις κυρίες Ντίνα Σπυριδάκη,Ασπασία Αγγελοπούλου,και Χρύσα Φαρδούλη – Κατσίρη .

Ο Σύλλογος μας θα συνεχίσει να δίνει νόημα και περιεχόμενο σε πανανθρώπινες αξίες, λιγότερο ή περισσότερο ξεχασμένες, όπως είναι η κοινωνική αλληλεγγύη, η κοινωνική προσφορά,  και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

Πηγή: ΠΣΕΓ