Έληξε η κατάληψη στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ι.Ν. για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας‏

Αποχώρησαν από το γραφείο του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπ. Σπύρου, οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας και όσοι τους συνόδευαν στον αγώνα τους, για να μην κλείσει η Σχολή.

Παρά τις προσπάθειες τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του Προέδρου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, Σταμάτη Πελάη, ο Πρόεδρος του ΟΤΕΚ, Λ. Σορωνιάτης δεν επικοινώνησε μαζί τους, αφού, όπως μετέφερε η γραμματέας του, βρισκόταν σε σύσκεψη που δεν μπορούσε να διακόψει.

«Είμαι μαζί σας στον αγώνα που κάνετε», είπε στους σπουδαστές ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει ενεργήσει προκειμένου να μεταφέρει το αίτημα αλλά και να το ενισχύσει με τη δική του θέση, που είναι υπέρ της διατήρησης της Σχολής.

 

Στο σημερινή διαμαρτυρία των σπουδαστών, των καθηγητών και των γονέων, καθώς και του διοικητικού προσωπικού της Σχολής, συμμετείχε και ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Θ. Γουλής.

Πηγή: LefkadaPress

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σε κατάληψη το γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για τη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας

      Καθηγητές, σπουδαστές, γονείς σπουδαστών, διοικητικό προσωπικό, της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων αλλά και ξενοδοχοϋπάλληλοι, έχουν καταλάβει το γραφείο του Περιφερειάρχη Ι.Ν. Σπ. Σπύρου, στην Κέρκυρα, με το αίτημα άμεσες και δραστικές ενέργειες για να μην κλείσει η Σχολή.

Αυτή τη στιγμή οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο να επικοινωνήσει ο κ. Σπύρου με τον Πρόεδρο του ΟΤΕΚ, Λοίζο Σορωνιάτη, για να του εκθέσει το πρόβλημα και να του ζητήσει δέσμευση ότι δεν θα κλείσει η Σχολή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων σε Υπουργό Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού:

«Αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε επαρκώς τον Τουρισμό και την Τουριστική Εκπαίδευση, κύριε Υπουργέ, μπορείτε να φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα». 

     Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, μέσω επιστολής τους προς τον Υπουργό Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παύλο Γερουλάνο και Υφυπουργούς, Γιώργο Νικητιάδη και Πέτρο Αλιβιζάτο, ζητεί να μην κλείσει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας, εκφράζοντας την άποψη ότι κάθε ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση λογίζεται ως εχθρική για την Περιφέρεια.

Η επιστολή του Περιφερειάρχη

Κύριε Υπουργέ,

Η εφαρμογή του Μνημονίου, για περιορισμό της σπατάλης, έχει «ξεσαλώσει» κάποιους και τους εξωθεί να εισηγούνται την εξαθλίωση της κοινωνίας με κάθε τρόπο, στην προκειμένη περίπτωση με το κλείσιμο της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Κέρκυρας.

Αποτελεί γενικευμένη διαπίστωση ότι οι Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, έχουν προσφέρει τεράστιες υπηρεσίες στον Ελληνικό Τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, με την παραγωγή και στελέχωση άρτια εκπαιδευμένων επαγγελματιών του τουρισμού, όλων των ειδικοτήτων.

Οι  Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων αποτελούσαν επίσης, μια αξιόπιστη και σημαντική επιλογή στον επαγγελματικό προσανατολισμό χιλιάδων νέων του τόπου μας, που είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να αποκατασταθούν στη συνέχεια επαγγελματικά, χωρίς οι οικογένειες τους να ξοδεύουν τεράστια οικονομικά ποσά.

Το κλείσιμο των Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων θα αποτελέσει ένα καίριο πλήγμα, τόσο για τον Κερκυραϊκό, όσο και γενικότερα για τον Ελληνικό τουρισμό, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας επενδύει στην ανάπτυξη και στην ανταγωνιστικότητα της τουριστικής οικονομίας, για να εξέλθει από την οικονομική κρίση.

Στην περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης που διανύουμε, ο τουρισμός αποτελεί τη μεγαλύτερη κινητήριο δύναμη της οικονομίας μας, τομέα δημιουργίας πολύτιμων θέσεων απασχόλησης και βασικό πυλώνα της οικονομίας της Κέρκυρας, η οποία όχι άδικα, έχει χαρακτηριστεί και ως η ναυαρχίδα του Ελληνικού Τουρισμού.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται, είναι ανάγκη να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Υπ’ αυτή την έννοια, κρίνω επιβεβλημένη τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την τουριστική αγορά, ώστε οι ξενοδοχειακές μονάδες να στελεχώνονται  με σωστά εκπαιδευμένους επαγγελματίες, οι οποίοι θα συμβάλουν στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού μας. Ταυτόχρονα δε, σε περίοδο που η ανεργία πλήττει κυρίως τους νέους, παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Θα πρέπει βεβαίως να τονίσω το αξιόλογο επίπεδο σπουδών που προσφέρει η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Κέρκυρας, η οποία ιδρύθηκε το 1972 και έχει προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον Κερκυραϊκό και κατ’ επέκταση στον Ελληνικό τουρισμό με την παραγωγή άριστα κατηρτισμένων στελεχών.

Μπορείτε, κάλλιστα, να ξεκαθαρίσετε τον ΟΤΕΚ και να αξιολογήσετε ορθολογικά τις Σχολές που εποπτεύετε.

Κύριε Υπουργέ,

Σας ζητώ να μην κάνετε καμία σκέψη για κλείσιμο των συγκεκριμένων σχολών, γιατί πιστέψτε με θα πρόκειται για τεράστιο λάθος και αυτό διότι:

  • Το κόστος λειτουργίας της Σχολής είναι πολύ μικρό και ενδεχομένως να μπορεί να μειωθεί ακόμη.
  • Η αξιοπρεπής εκπαίδευση, όπως γίνεται σήμερα δεν μπορεί να αποτελεί αιτία κλεισίματος της Σχολής, όταν τα άτομα αυτά θα κληθούν να υποστηρίξουν ποιοτικές  υπηρεσίες στους επισκέπτες.
  • Η μόνη βιομηχανία που αντέχει στη χώρα μας ακόμη είναι ο Τουρισμός και εσείς θέλετε να τη διαλύσετε;

Απαιτώ να αφυπνιστούν όσοι εισηγήθηκαν το κλείσιμο της Σχολής, άλλως η Περιφέρειά μας θα εκλάβει αυτού του είδους τις παρεμβάσεις ως εχθρικές.

Ήδη στην Κέρκυρα έχουν ξεκινήσει σοβαρές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις, καθώς το αίτημα των κερκυραϊκών φορέων ήταν – ανέκαθεν – να μετατραπεί η Σχολή αυτή σε Ανώτερη, όπως συμβαίνει στη Ρόδο και αντ’ αυτού εσείς αποφασίζετε το κλείσιμο της Σχολής.

      Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης, φροντίζει το Αιγαίο και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, κάνετε, κύριε Υπουργέ και εσείς, μαζί με τον Υφυπουργό, Πέτρο Αλιβιζάτο, το ίδιο. Φροντίστε το Ιόνιο!     

Αν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε επαρκώς τον Τουρισμό και την Τουριστική Εκπαίδευση, κύριε Υπουργέ, μπορείτε να φύγετε όσο γίνεται γρηγορότερα.