Οι Συνταγές της Μίκας…(Τυροκούλουρα και Αυγοτυρόπιτα με Μπεσαμελ)

Ερχεται η Κυριακή της Τυρινής και στο τραπέζι μας πρωταγωνιστεί το γάλα το τυρί και τα αυγά.Οι παρακάτω προτάσεις είναι ότι πρέπει πριν την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.

ΤΥΡΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

 

  • χρόνος προετοιμασίας :15′
  • χρόνος ψησίματος: 45′

ΥΛΙΚΑ

 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
 1 ποτήρι λάδι
 1 φακελάκι μαγιά
 1 κ.γ ζάχαρη
 1 κουταλιά ξίδι
 λίγο αλάτι
 500 γρ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
 600 γρ. τυρί φέτα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  Ανακατέυουμε όλα τα υλικά σ’ενα μπολ και φτιάχνουμε μία μαλακιά ζύμη. Στην συνέχεια προσθέτουμε
την φέτα και ζυμώνουμε ελαφρά.
  Κόβουμε μικρά κομμάτια και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Τα τοποθετούμε σ’ενα λαδωμένο ταψί και έπειτα τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φού
ρνο στους
180 βαθμούς για 45′.

ΑΥΓΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  •  Χρόνος προετοιμασίας :30′
  •  Χρόνος ψησίματος: 40′

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
700 γρ. τριμμένη φέτα
200 γρ. τριμμένο ρεγκάτο
200 γρ. τριμμένη gouda
4 αυγά
πιπέρι
βούτυρο για τα φύλλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
3 κουταλιές βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
2 ποτήρια ζεστό γάλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε
το αλεύρι, το γάλα και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Στην συνέχεια χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με όλα μας τα τυριά
(σε περίπτωση που το μίγμα μας είναι σφιχτό προσθέτουμε ακόμα λίγο γάλα).
Σε ένα βουτυρωμένο πιρέξ απλώνουμε τα πρώτα 5 φύλλα, βουτυρώνοντας στα ενδιάμεσα,
και στη συνέχεια ρίχνουμε την γέμιση. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και χαρακώνουμε
την πίτα σε κομμάτια.
Βουτυρώνουμε και ραντίζουμε με λίγο νεράκι την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

 

Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη