Από το Καρναβάλι στο Νυδρί

Πραγματοποιήθηκε σήμερα [χτες] το απόγευμα, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής και παρουσία πλήθους κόσμου, η καρναβαλική παρέλαση στην «πρωτεύουσα» της Δημοτικής Ενότητας Ελλομένου, στο Νυδρί Λευκάδας.

Ηλιόλουστος καιρός, πολύ κέφι, κάμποσα άρματα, καυτή και επίκαιρη εν μέρει σάτιρα -περασμένα ελλαδικά μεγαλεία, Γερμανοί ραους (ουστ), κουρείον «η Ελλάς», παιδεία, Αλ τσα Νυδρί, Στρος Καν και τα κορίτσια (‘Η καμαριέρα δεν πρόλαβε να στρος καν’», Παναθηναϊκός και Τσάκας, «Μαζί τα φάγαμε» και «Ναι σε όλα», ΔΝΤ…- ήταν κάποια από τα θέματα που σατιριστήκαν από τους καρναβαλιστές.

Καλή, αρκετά καλή και πετυχημένη, κατά την άποψή μας η καρναβαλική παρέλαση, που είδαμε, προσωπικά, για πρώτη φορά. Στην παρέλαση συμμετείχαν εκτός από το Δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο Νυδριού, ο Εμπορικός Σύλλογος, το ιστολόγιο των Χαραδιατίκων (haradiatika.blogspot.com) -μάλλον- και άλλοι -ας μας συγχωρήσουν-, τα ονόματα των οποίων δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε…

Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο [σήμερα], με την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση στις 4.30 το απόγευμα στην πόλη της Λευκάδας, κορυφώνονται οι φετινές εκδηλώσεις του Λευκαδίτικου καρναβαλιού.

(Πηγή: www.kolivas.de)