Στιγμές…Φλεβάρη.

Φτάσαμε στο τέλος Φλεβάρη και στο νησί τους δυό τελευταίους μήνες μετρήσαμε στιγμές.

Ήσυχος ο Γενάρης στον απόηχο των γιορτών και με ένα πολύ βαρύ χειμώνα έκλεισε τον κόσμο στο σπίτι του.

Το τσουχτερό κρύο η βροχή και ο δυνατός αέρας τρόμαξε μικρούς και μεγάλους που κάποια στιγμή είδαν και χιόνι στο νησί ύστερα από πολλά χρόνια.

Έτσι μπήκε ο Γενάρης και έτσι βγήκε κι εμείς στριμώξαμε τις κρύες μας στιγμές δίπλα στο τζάκι που έκαιγε ασταμάτητα. Σπρώξαμε στα γρήγορα το μήνα και φτάσαμε στον Κουτσοφλέβαρο ελπίζοντας ότι θα στρώσουν τα πράγματα.

Μπα! καμιά καλητεροσύνη.

Χάλια όμως και ο καιρός στην Αθήνα που πήγα για λίγο μες το Γενάρη.

Κίνηση ανεργία μαγαζιά κλειστά και πολύ κρύο…αλλά τα μπουζούκια τίγκα. Τι Παρασκευή και Σάββατο ο κόσμος ξέδωσε κανονικά. Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε και μιλάμε για όλες τις ηλικίες. Δυό μέρες μόνο, αλλά οι Αθηναίοι δεν το βάζουν κάτω και καλά κάνουν. Ετσι είναι ο Ελληνας, τελευταίος θα παραδώσει τα όπλα…

Κι επιστροφή στο νησί και στην απόλυτη ησυχία. Τζετ λακ. Ούτε φανάρι ούτε κίνηση.

Κι εδώ όσοι κυκλοφορούν έξω είναι για ένα καφέ και όχι πολύ ξενύχτι. 10 η ώρα το νησί έχει …κοιμηθεί.

O Ζώης δηλώνει σ….λόγος και παρέχει δωρεάν συμβουλές, ο Κώστας απολυμένος γκρινιάζει κι ο Γιάννης θέλει να αποκατασταθεί.

Και τα καταστήματα  με βάρδιες παρακαλώ!

 

Ο Φλεβάρης δεν ζέστανε καθόλου, αλλά το σώμα προσαρμόστηκε πια στις κρύες θερμοκρασίες και παραπονιόνταν λιγότερο. Ο ερχομός όμως της Αποκριάς έφτιαξε λίγο την ψυχολογία μας και η Τσικνοπέμτη ξεκίνησε από το μεσημέρι με τα παιδιά του Δημοτικού να τσικνίζουν στα θρανία μετά από ένα Αποκριάτικο πάρτυ που τα έβαλε για τα καλά στο κλίμα του καρναβαλιού.

 

Οι μεγάλοι πήραν σειρά αργότερα το βράδυ  στον γιατρό της πείνας του Μεγανησίου…Γάτζο.

Οι γιατροί όμως δεν πιστεύω να τσίκνησαν αφού έτρεχαν από ασθενή σε ασθενή λόγω των ιώσεων που ταλαιπώρησαν μεγάλους και μικρούς και πολλοί από αυτούς, κυρίως παιδιά οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο. Οσοι γλύτωσαν το νοσοκομείο την έβγαλαν στο κρεβάτι για πολλές μέρες κάνοντας Απόκριες με το θερμόμετρο. Του χρόνου όλοι αυτοί θα κάνουν λέει δικό τους γκρούπ και θα ντυθούν ιοί να κυνηγάνε τους υπόλοιπους.

Oσοι γλύτωσαν και από τους ιούς ντύθηκαν και πήραν μέρος στο καρναβάλι που ευτυχώς φέτος είχε την βοήθεια του καιρού.

Με εντυπωσιακές στολές και ωραία παρουσία τα γκρούπ «Απόφοιτες « και «Σωματοφύλακες» ακολουθούσαν το άρμα του καρνάβαλου που πρωτοστατούσε στην τελετή.

Πολύ μας ταλαιπώρησε αυτό το άρμα. Και μεγάλο και πλατύ και βαρύ και πολύχρωμο, ταίριαξε όμως με το μπλέ και το πράσσινο που ήταν τα φετινά χρώματα του καρναβαλιού.

Επιμέλεια -κατασκευή  » Καλλιτεχνική ομάδα 3Ζ » και πάντα στις επάλξεις ο Αρης.

Zήτημα λεπτών ήταν να συλληφθούν και οι δύο αλανιάρηδες που αφέθησαν ελεύθεροι στο κλείσιμο της εκδήλωσης αναβιώνοντας έτσι τον μύθο των πειρατών.

Και οι φετινές Απόκριες τέλειωσαν με φαγοπότι και πολύ χορό. Και το ευχάριστο διάλειμμα  του καλού καιρού τέλειωσε μαζί αφού ο χιονιάς επέστρεψε την καθαρή Δευτέρα. Ούτε χαρταετός πέταξε ούτε αχινιός άνοιξε…

Παρών και ο Φερε…

Νύφες ντύθηκαν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς τα κορίτσια από το Κατωμέρι και ξεσήκωσαν τα χωριά. Την παράσταση όμως έκλεψε ο γαμπρός όπως πάντα. Μας τον ζήτησαν μάλιστα και από την Ιταλία….

Από την Αμερική ταξίδεψε η όμορφη Μπριάνα για να παντρευτεί τον αγαπημένο της Νίκο Ζαβιτσάνο. Ο γάμος έγινε στο Δημαρχείο σε οικογενειακό κύκλο με κουμπάρο τον Γιάννη. Και στα δικά σου Γιαννάκη…

Η Κατερίνα και ο Χρίστος από την άλλη επέλεξαν να ενώσουν τις ζωές τους με θρησκευτικό γάμο που έγινε το Σάββατο 26 του μήνα στους Αγίους Αποστόλους στο Κατωμέρι.

Να ζήσετε και καλούς απογόνους.

Τον δεύτερο απόγονό τους απέκτησαν μέσα στον Γενάρη η Μαρία και ο Σπύρος. Ο μπέμπης γεννήθηκε γαύρος κατά τις δηλώσεις του χαζομπαμπά στο face book. Κόκκινος από κούνια δηλαδή!!!

Κι άλλα γεννητούρια περιμένουμε μέσα στο μήνα αλλά αυτά σε επόμενες Στιγμές….

Στιγμές χαρούμενες γιορτινές έζησαν και όσοι γιόρταζαν και είχαν γενέθλια στον μήνα που πέρασε. Οι Υδροχόοι και τα ψαράκια έσβησαν τα κεράκια τους . Ο Μπάμπης  η Χαρούλα και ο Χάρης γιόρταζαν και χθές η Θεοδώρα  ο Θοδωρής και …η Λόλα. Χρόνια πολλά μαμά…

Στο μεταξύ λίγο με το ένα λίγο με το άλλο γέμισε το πρόγραμμα των μαμάδων. Και γυμνάζονται και χορεύουν και παρακολουθούν τις ταινίες της λέσχης. Χώρια τα δρομολόγια των παιδιών στις ξένες γλώσσες, τα διαβάσματα και τις δουλειές του σπιτιού. Κι όπου να ναι ξεκινάει η σαιζόν … Ντούρασελ όμως η γυναίκα. Και συμμετέχει και αντέχει και χωρίς αυτή δεν γίνεται τίποτα…Δείτε καρναβάλι…Καλό κουράγιο γυναίκες, άντε πλησιάζει κι η γιορτή μας…

 Η Τασούλα κρατάει μόνο χαρούμενες στιγμές και το ίδιο προτείνει σε όλους. Στέλνει πολλά φιλιά στις εγγονούλες της.

Να δώ πώς θα τις χωρέσεις στο όχημα και τις τρείς μαζί …

Να πούμε περαστικά σε όσους είναι ακόμα στο κρεβάτι και γρήγορη ανάρρωση.

Στο μεταξύ αρκετοί δυστυχώς ήταν και αυτοί που πέρασαν δύσκολες στιγμές χάνοντας αγαπημένους τους ανθρώπους. Κάποιοι από αυτούς  έφυγαν ξαφνικά.Ας είναι για πάντα ζωντανή η μνήμη τους.

Αυτές ήταν οι δικές μας Στιγμές μέσα στο μήνα που πέρασε…

Να θυμάστε ότι ο Χειμώνας τελειώνει και το Πάσχα είναι μια ανάσα από τώρα.

Από Μεγανήσι …Καληνύχτα!!!