Οι Συνταγές της Μίκας…Πιλάφι με μύδια !

   ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. μύδια (χωρίς κέλυφος)

4 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι Καρολίνα

4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

½ πιπεριά ψιλοκομμένη

5 κλωναράκια άνηθο  ψιλοκομμένο

5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

½ ποτήρι του κρασιού λαδί

½ ποτήρι του κρασιού κόκκινο η λευκό κρασί

Αλάτι & πιπέρι

Το χυμό από μισό λεμόνι

3 ποτήρια ζεστό νερό

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

     Σε μια κατσαρόλα  ρίχνουμε το λάδι , το σκόρδο, την πιπεριά, τον άνηθο ,τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια μας.

Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κρασί μας και ρίχνουμε το ζεστό νερό.

    Μόλις πάρει βράσει  προσθέτουμε το ρύζι ,που το έχουμε πλύνει καλά, και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για περίπου 10 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό  να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα χλιαρό νερό. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν δούμε ότι έχει χυλώσει και έχει πάρει

την μορφή ριζότου. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού.

    Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

 

·  Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα μύδια με το κέλυφος τους πρέπει να τα πλύνουμε και να τα τρίψουμε πολύ καλά.

 

 

                                                                            Καλή επιτυχία & Καλή όρεξη!