1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου

Μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, δημιουργοί και επαγγελματίες από τους χώρους του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, της αρχιτεκτονικής και της πολεοδομίας, της γραφιστικής, του επιχειρηματικού χώρου και του εμπορίου, του τουρισμού και του πολιτισμού συναντώνται για ένα τριήμερο ενημέρωσης, δικτύωσης και ψυχαγωγίας με επίκεντρο τη Στρατηγική Προβολή και Ταυτότητα των ελληνικών τόπων.

Το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας (ΜΧΠΠΑ) και η πρωτοβουλία Ιmagine the City, συνεργατικός σχηματισμός για την ανάδειξη της ταυτότητας του τόπου και την αστική αναγέννηση, διοργανώνουν το 1Ο Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου, 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου στο Βόλο.

Σκοπός της συνάντησης είναι η οριοθέτηση του αντικειμένου Marketing & Branding Τόπου, η ανταλλαγή γνώσης, εμπειρίας και ιδεών, και η δημιουργία συνεργιών ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και την κοινωνία των πολιτών με απώτερο στόχο την αστική αναγέννηση και περιφερειακή ανάπτυξη.

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου θα πραγματοποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΜΧΠΠΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τη συμμετοχή συνέδρων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το διεπιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει πάνω από 140 εισηγήσεις βασισμένες σε 10 θεματικού άξονες που καλύπτουν θέματα όπως:

– Καινοτόμα και ερευνητικά εργαλεία για την ανάπτυξη πόλεων και περιφερειών
– Συμμετοχικός σχεδιασμός
– Τοπικός πολιτισμός και φεστιβάλ
– Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη
– Προσέλκυση επενδυτών και επιχειρήσεων
– Αξιολόγηση διαδικασιών marketing & branding
– Η Eικόνα του Tόπου: αρχιτεκτονική,πολεοδομία design
– Eπικοινωνία Ταυτότητας Τόπου: communication design, logo design
– Nation Branding: H διεθνής προβολή της Ελλάδας
– Place e-marketing & Κοινωνική δικτύωση

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παράλληλα με το επιστημονικό συνέδριο, προγραμματίζονται 10 εκδηλώσεις στην πόλη του Βόλου συνδεδεμένες με το αντικείμενο Marketing & Branding Τόπου με σκοπό την ανάδειξη της αστικής κουλτούρας και την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στη Διοργάνωση.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων περιλαμβάνει: μoυσικό φεστιβάλ ARK FESTIVAL με τους Locomondo, Maraveyas Illegal & Imam Baildi, διαδραστικό σταθμό ενημέρωσης πολιτών, έκθεση γραφιστικής από την Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, έκθεση «Φαντάσου την Πόλη- Βόλος 2012» με αρχιτεκτονικές και πολεοδομικές προτάσεις ανάπλασης, έκθεση Φωτογραφίας και live performance που συντονίζει το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά από στο Μουσείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, εικαστικές παρεμβάσεις στο αστικό τοπίο από τους καλλιτέχνες graffiti Carpe Diem και την ομάδα Beforelight, καθώς και δυναμικά δρώμενα από τους την ομάδα parkour NSA και την ομάδα ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

To 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Τόπου βρίσκεται υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και το ΤΕΕ Μαγνησίας, και υποστηρίζεται από το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου.

Χορηγοί Διοργάνωσης: ΕΟΤ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας & Cosmote

Ανάμεσα στους βασικούς συνεργάτες της Διοργάνωσης, οι εταιρίες the Switch place identity, Qualis, Stefi Productions, Grapheteria, Funky Web, Carteco, Point Blank, ΕVIN Intzoglou, Alpha Marketing, Security Forces, Loft2Work, ABC, Awapai και Social Brands, οι μη κερδοσκοπικοί φορείς Διεθνές Ελληνικό Θέατρο και StartUpLive Athens, η Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδας (και Κεντρικής Ελλάδας), η Ένωση Γραφιστών Ελλάδας, η Ένωση Ακόλουθων Τύπου και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ν.Μαγνησίας.

Πρεσβευτές της Διοργάνωσης είναι δυο προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς ο Peter Economides, brand strategist, και η Lia Ghilardi σύμβουλος πολιτισμικού σχεδιασμού.

Η Διοργάνωση IDEA|TOPOS στοχεύει τα επόμενα χρόνια να εξελίσσεται διαρκώς, ταξιδεύοντας σε διάφορες πόλεις και τόπους της χώρας εντοπίζοντας, αναπτύσσοντας και ενδυναμώνοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών τόπων. Απώτερος σκοπός είναι οι ζυμώσεις που θα γίνουν εντός και εκτός συνεδριακού χώρου τον ερχόμενο Μάρτιο να είναι αφορμή υπερβάσεων και αξιοποίησης νέων δυνατοτήτων για τη χώρα.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ στο διεπιστημονικό συνέδριο μέσω της ιστοσελίδας www.placemarketing.gr

To κόστος εγγραφής καλύπτει συμμετοχή στο Συνέδριο, βεβαίωση συμμετοχής, υλικό Συνεδρίου, καφέδες, γεύματα και βραδινή δεξίωση.

Εarly bird εγγραφή έως 7 Μαρτίου: 140 €
100 € για άτομα από φορέα/εταιρία με 3+ εγγραφές, 50 € για φοιτητές/άνεργους

Εγγραφή μετά τις 7 Μαρτίου: 170 €
140 € για άτομα από φορέα/εταιρία με 3+ εγγραφές, 50 € για φοιτητές/άνεργους

Tακτική ενημέρωση για το 1o Πανελλήνιο Συνέδριο Marketing & Branding Tόπου και τις εκδηλώσεις Aστικού Πολιτισμού:

Facebook ΙDEA|TOPOS

Twitter @IDEATOPOS

Γραφείο Τύπου
Στεφανία Ξυδιά
press@placemarketing.gr
Tηλ. 210 3219034
6934438748

Γραμματεία Συνεδρίου
Εύα Ψαθά
info@placemarketing.gr
Τηλ. 24210 74494

Πηγή : VisitGreece