Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Λευκάδα

Την Λευκάδα επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Κίνας Ντού Κιουέν ο οποίος κάνει περιοδεία στα Ιόνια νησιά με στόχο την τουριστική συνεργασία των δύο χωρών.

Ο πρέσβης έφτασε από την Κεφαλονιά στην Λευκάδα σήμερα όπου τον υποδέχτηκαν ο Κος Τάσος Γαζής εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού, η κα Διδώ Βερυκίου γραμματέας του Πνευματικού Κέντρου της Λευκάδας και η κα Ιωάννα Φίλιππα ως διερμηνέας.

Η ξενάγηση του Πρέσβη ξεκίνησε από το Νυδρί και με βάση τα λεγόμενά του έμεινε κατάπληκτος από την εκθαμβωτική ομορφιά των νησιών που είναι διάσπαρτα απέναντι από την παραλία του Νυδριού και αν δεν πιεζόταν από τον χρόνο θα ήθελε να επισκεφτεί τα νησάκια Σκορπιός, Μαδουρή και τα υπόλοιπα.

Μετά κατευθύνθηκαν στο Πνευματικό κέντρο της Λευκάδας όπου ξεναγήθηκε στο μουσείο, στην πινακοθήκη, στην εκκλησία του Αγίου Μηνά που θαύμασε το τέμπλο της εκκλησίας και συζήτησε με τον πάτερ Λάζαρη Διονύσιο πάνω σε θέματα χρονολογίας των εικόνων.

Ο πρέσβης συνάντησε τον Δήμαρχο κο Κώστα Αραβανή στο γραφείο του όπου αντάλλαξαν δώρα και συνέχισαν την εποικοδομητική τους συζήτηση όλοι μαζί σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.

(Πηγή: www.kolivas.de)