Η επίσκεψη των γυναικών στον Γυναικείο Ηπειρωτικό Συνεταιρισμό.

Στον Γυναικείο Ηπειρωτικό Συνεταιρισμό στα Γιάννενα βρεθήκαμε χτες, στα πλαίσια της δημιουργίας γυναικείου συλλόγου, που θα περιλαμβάνει και τον τομέα ενός  αγροτουριστικού συνεταιρισμού.

Εκεί μας υποδέχτηκαν οι γυναίκες του ΓΗΣ , όπου μας ξενάγησαν στον χώρο που στεγάζεται το εργαστήρι, και το πρατήριο του συνεταιρισμού. Μας είχαν ετοιμάσει μπουφέ με καφέ πίτες και γλυκά που εμείς τιμήσαμε φυσικά παίρνοντας έτσι μια γεύση από τις γεύσεις τους.

Δεκαπέντε χρόνια στο χώρο με μεγάλη εμπειρία πια, μας μίλησαν για τις δυνατότητες τα προβλήματα αλλά και τις διαδικασίες που απαιτούνται για ένα τέτοιο βήμα.

-«Απαραίτητη προϋπόθεση,  είπαν, είναι η αλληλεγγύη, η συνεννόηση και η επιμονή που θα πρέπει να δείξουν τα μέλη ενός τέτοιου συνεταιρισμού. Χρειάστηκαν θυσίες και πολύ δουλειά για φτάσουμε  μέχρι εδώ.

Τα προϊόντα που παράγουμε είναι  με υλικά δικής μας παραγωγής και προμηθεύουμε  μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε την προσπάθειά μας που συνεχίζεται αδιάκοπη και με το ίδιο πάντα μεράκι.»

Πλεονέκτημα θεωρούν ότι το Μεγανήσι είναι ένα  τουριστικό νησί που σημαίνει, μεγαλύτερο πελατολόγιο, περισσότερες πρώτες ύλες, ευκολότερη διαφήμιση.

Μετά την επίσκεψη μια βόλτα στα Γιάννενα για καφέ ψώνια και φαγητό κρίθηκε απαραίτητη από τις Μεγανησιώτισες αλλά και από τους άντρες (!) της παρέας.

Στην επιστροφή το Π.Α.Μ.Ε. φρόντισε για την… δωρεάν διέλευσή μας από τα διόδια του Ακτίου.

Οι μοναδικοί άντρες της παρέας …Ο οδηγός του λεωφορείου και ο καλλιτεχνικός διευθυντής που επειμελήθηκε την μουσική της διαδρομής και συνόδεψε τον οδηγό…που όντας καλοφαγάς βρήκε το κατάλληλο μαγαζί για μάσα.

Με αυτό το μικρό διάλειμμα στην καθημερινότητά μας επιστρέψαμε το νησί και στις δουλειές που μας  περιμένουν και εν όψη του Πάσχα, αλλά και της σαιζόν που ξεκινάει, και ανανεώσαμε το ραντεβού μας το Φθινόπωρο όπου εκεί ο γυναικείος σύλλογος Μεγανησίου θα αρχίσει να υλοποιείται αφού προϋγηθούν όλες οι νομικές διαδικασίες.

Κάπου εκεί και η επόμενη εκδρομή μας…

Μέχρι τότε υπομονή και …καλή δύναμη.