Ένα νέο γευστικό project ξεκινά στο Fabrica de Vino !

Ένα πραγματικό wine bar στο κέντρο της Αθήνας. Ένας όμορφος βιομηχανικής διακόσμησης, λιτός χώρος με έμφαση στα ράφια με τα κρασιά που δεσπόζουν σε όλη την δεξιά πλευρά του μακρόστενου χώρου πίσω από το τεράστιο (14 μέτρα) μπαρ. Το Fabrica de Vino, αγαπάει και σέβεται το κρασί. Στην λίστα τους υπάρχουν 350 ετικέτες με σκοπό να φτάσουν τις 500, από ογδόντα τέσσερις παραγωγούς με σκοπό να φτάσουν τους 100. Καθημερινά περίπου ογδόντα πέντε ετικέτες είναι ανοιγμένες για δοκιμή σε ποτήρι. Μπορείς να διαλέξεις να πάρεις ολόκληρο ή μισό ποτήρι αν θες να πιεις 4-5 διαφορετικά κρασιά, σε εξαιρετικά λογικές τιμές. Στο βάθος του χώρου υπάρχει μια ανοιχτή κουζίνα, όπου ετοιμάζονται τα συνοδευτικά μεζεδάκια, απλά, ποιοτικά, ότι πρέπει για να δοκιμάζεις το κρασί σου.

85 ετικέτες σε ποτήρι (από € 2 τα 75 ml!) και μίνι μεζεδάκια στο χαλαρό, βιομηχανικού στιλ wine bar/κάβα του κέντρου

FABRICA DE VINO

Εμ. Μπενάκη 3, κέντρο
Τηλ.: 2103214148

Πηγή: Αθηνόραμα

Τα tapas και τα pintchos, και μάλιστα σε καλές τιμές, ανέκαθεν μας άρεσαν στο Fabrica de Vino, που ποτέ όμως (και αυτό είναι προς τιμήν του) δεν ήθελε να σχολιαστεί για το φαγητό του. Το «έκαστος στο είδος του» έμοιαζε να είναι το μοτό του μαγαζιού, και έτσι το κρασί κατείχε φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πλέον, δεν είναι ότι αυτό πρόκειται να αλλάξει, ωστόσο το Fabrica de Vino, μιλά πλέον ανοιχτα για τη φιλοσοφία του και εξηγεί πως… το μενού διαμορφώνεται ανάλογα τη μέρα και τι θα βρει ο μάγειρας στην αγορά (η Βαρβάκειος απέχει 100 μέτρα από τη Fabrica) και έτσι μπορεί να έχει γαριδάκι τηγανητό, μόσχους χταποδιού με φάβα, καλαμαράκια, πανσέτα γουρνοπούλα στο φούρνο αλλά και καγιανά πάνω σε ψωμάκι, ψητό κολοκύθι με τζατζίκι σε μορφή pintchos, αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να έχει ψωνίσει εκείνη την ημέρα.
Και ένα νέο που μασ αρέσει πολύ:

Το βράδυ της Τρίτης, 3 Απρίλιου, μια μικρή ομάδα δημιουργών των γεύσεων θα μαγειρέψουν και θα φτιάξουν pintchos και tapas με μια πιο εναλλακτική διάθεση από αυτή που γνωρίζαμε ως σήμερα. Το «TRAD-ISSUE COOKING PROJECT» ουσιαστικά θα ανοίξει μια νέα πόρτα  στον γευστικό κόσμο του Fabrica de vino που ελπίζουμε να καθιερωθεί και να δώσει στην καθημερινότητά μας ένα επιπλέον κίνητρο για να το επισκεφθούμε.

Πηγή: AthensMagazine