Ανακοίνωση-καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καταγγέλλει τους πολιτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σε Περιφέρεια και Δήμο για τον απρόκλητο και χοντροκομμένο αντικομουνισμό που έχυσαν σαν χολή στο πρόσφατο Π. Συμβούλιο που έγινε στην Λευκάδα στις 30/3/2012.

Ο πρόεδρος του Π.Σ. ΄Ανθης (ΝΔ), ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας Βερύκιος (ΝΔ) και ο Δήμαρχος Λευκάδας Αραβανής (ΠΑΣΟΚ) επιδιώκοντας να στήσουν μια ανούσια δικομματική φιέστα με πρωταγωνιστές τους ίδιους και τον βουλευτή κ. Μαργέλη (ΠΑΣΟΚ) διαγκωνιζόντουσαν στην πλειοδοσία και στην προβολή των «επιτευγμάτων» τους για το νομό Λευκάδας, συνάντησαν την σθεναρή αντίδραση των εκπροσώπων της Λαϊκής Συσπείρωσης που τους χάλασε την φιέστα καταγγέλλοντας αυτή την μεθόδευση.

Επιπλέον οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Π. Συμβούλιο έθεσαν εκτός ημερήσιας διάταξης το οξυμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που έχει προκύψει από την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και αποκλείει εκατοντάδες μαθητές από την απρόσκοπτη πρόσβαση στο σχολείο αφού από τα 39 δρομολόγια μόνο για τα 12 υπήρξε ενδιαφέρον.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στη Περιφέρεια και στο Δήμο έχοντας αδυναμία να πάρουν συγκεκριμένη θέση επιτέθηκαν στους εκπροσώπους της Λαϊκής Συσπείρωσης με χυδαίο αντικομουνισμό τόσο κατά την εισαγωγή του θέματος όσο και κατά την διάρκεια της εισήγησής τους για το συγκεκριμένο θέμα. Η σοβιετική Ένωση, η τυποεκδοτική, ο Μαρξ, ο Κάστρο, κ.α ήταν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του «μαύρου μετώπου» στο οξυμμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος Λευκάδας (ΠΑΣΟΚ) πρότεινε να ελαστικοποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο στα πλαίσια του «Καλλικράτη» έτσι που να του επιτραπεί μέσα από τον Δημοτικό προϋπολογισμό να βάλει άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες του λαού (αυτό της μεταφοράς μαθητών) ώστε το καπιταλιστικό κράτος να μπορεί απρόσκοπτα να χρηματοδοτεί τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες. Η πρότασή του είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με την αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ του ΔΝΤ και των συνοδοιπόρων τους που θέλουν την εκπαίδευση να λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ως επιχείρηση, τα δημόσια σχολεία να λειτουργούν χωρίς βιβλία, χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς χρήματα και τώρα χωρίς μαθητές!!!

Η πλειοψηφία του Π. Συμβουλίου απέρριψε το ψήφισμα που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι της Λαϊκής συσπείρωσης και ζητούσε:

1. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη της λαϊκής οικογένειας για τις λειτουργίες της εκπαίδευσης. Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις ανάγκες των σχολείων.

2. Άμεση επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν απρόσκοπτες και επαρκείς συγκοινωνίες για τους μαθητές. Ενιαίος δημόσιος φορέας με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και εξειδικευμένους οδηγούς και συνοδούς.

3. Μέριμνα για τις απουσίες μαθητών που έγιναν στο πλαίσιο της περικοπής των δρομολογίων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καλεί το Λαό τους εργαζόμενους τους γονείς και τους μαθητές να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου στην τοπική διοίκηση, που συνεχίζουν ακάθεκτα να επιτίθενται στην ζωή του και τις κατακτήσεις του.

Ο αντικομουνισμός πάντα οξύνεται όταν παίρνονται αντιλαϊκά μέτρα. Είναι ανάγκη όλοι αυτοί που υποφέρουν από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα, να αλλάξουν σήμερα τους συσχετισμούς καταδικάζοντας τα κόμματα της πλουτοκρατίας, του Ευρωμονόδρομου και τους συνοδοιπόρους τους. Να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων καλεί σε συστράτευση με το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, ώστε να διεκδικηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες όπως αυτό της απρόσκοπτης, επαρκούς και ασφαλούς μεταφοράς μαθητών από και προς το σχολείο αλλά και της ίδιας της μόρφωσης διεκδικώντας: αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν εκπαίδευση ώστε η μόρφωση να είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και να μην καθορίζεται από τα ιδιωτικά συμφέροντα!

Από το Γρ. Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων
2/4/2012