Ένταση στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Σταμάτησαν να εκτελούνται τα δρομολόγια

Σταμάτησαν να εκτελούνται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, από τις 10 πρωί, από τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στον Κηφισό. Οι οδηγοί των λεωφορείων που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία έχουν αποκλείσει και τις δύο πύλες του σταθμού παρεμποδίζοντας την αναχώρηση των λεωφορείων. Στο σταθμό βρίσκονται δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, υπήρξε ένταση ανάμεσα στους απεργούς και τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΚΤΕΛ για σήμερα είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 400 δρομολόγια, περίπου 25 δρομολόγια ανά ώρα.

Οι επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν για τις γιορτές του Πάσχα με τα ΚΤΕΛ, είναι αγανακτισμένοι με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς βρίσκονται όμηροι της διαμάχης των οδηγών με τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες των λεωφορείων ζητούν διάλογο με ανοιχτό σταθμό.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδία ΚΤΕΛ, Γιάννης Λάμπρου ήδη έχουν ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή αστυνομίας, αλλά αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Μία μέρα τον χρόνο περιμένουμε κι εμείς να δουλέψουμε καλά και η Πολιτεία δεν κάνει τίποτα. Θα αναγκαστούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οδηγών, Βασίλης Δημητρόπουλος τόνισε ότι οι οδηγοί δεν έχουν αντίρρηση να ανοίξουν τον σταθμό και να προχωρήσουν σε διάλογο «με όρους λογικής και όχι με όρους ομηρίας» όπως χαρακτηριστικά είπε. Μέχρι τότε επισήμανε ότι παραμένουν ανένδοτοι και αμετακίνητη από τη θέση τους, κρατώντας το σταθμό κλειστό.

Η απεργιακή κινητοποίηση είναι 24ωρη και εκτιμάται ότι περίπου 15.000 επιβάτες δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν
σήμερα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι επιβάτες έχουν ήδη ακυρώσει τα εισιτήριά τους.

Σήμερα ή αύριο θα συνεδριάσει η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος, όπου αναμένεται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Δημητρόπουλος, σε δηλώσεις του τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις κατά των απολύσεων και δεν πρόκειται να φύγουν, παρά μόνο εάν η κυβέρνηση δείξει διαλλακτικότητα και ακούσει με σοβαρότητα τα αιτήματά τους».

(Πηγή: www.madata.gr)