Κατερίνα Μουτσάτσου: «I’m Hellene,not Greek»

Γεια,

Δεν είμαι ούτε δημόσιος υπάλληλος, ούτε κλέφτρα. Δεν πίνω ούζο, σπάω πιάτα ή λέω «Όπα» στην καθημερινότητα μου. Δεν ξέρω τον Γιώργο, το Γιάννη ή το Νίκο από την Ελλάδα να και είμαι σίγουρη πως είναι πολύ καλοί.

Η χώρα μου είναι δημοκρατική, εξάλλου αυτή εμπνεύστηκε τη δημοκρατία. Μιλάω ελληνικά και άλλες πέντε γλώσσες. Οι περισσότεροι στη χώρα μου μιλούν πολλές ξένες γλώσσες. Θα μπορούσα να «ράψω» τη σημαία της χώρας μου στην τσάντα μου αλλά η κληρονομιά της χώρας μου δεν έχει γεωγραφικά όρια. Δημιούργησε τη Δύση.

Πιστεύω στον ελληνισμό…Όλος ο κόσμος εμπνεύστηκε από τα ιδανικά του. Και αν οφείλω σε κάποιους χρήματα σήμερα – και δεν είμαι η μόνη που οφείλει – είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της ελεύθερης αγοράς. Και αν με κρίνεις σήμερα είναι επειδή εγώ εμπνεύστηκα την ιδέα της κριτικής.

Πιστεύω στην ελευθερία και αν χρειαστεί θα διαδηλώσω. Πιστεύω στην απόλαυση της ζωής. Έχω το δικαίωμα να το κάνω. Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Μπορώ να κολυμπήσω στις θάλασσες πάνω από 6000 νησιών. Η χώρα μου έχει εξαιρετική ομορφιά και παράδοση. Και η οικογένεια μου είναι ένας ιερός θεσμός.

Με λέτε Greek αλλά είναι Ελληνίδα. ΌΧΙ Greek, ΕΛΛΗΝΙΔΑ.

Το όνομα μου είναι Κατερίνα… Και είμαι Ελληνίδα.

~~~

Hey, 

I’m neither a public service worker, nor a thief. 

And, I don’t drink ouzo, break plates or say Opa in my daily life. Oh and I don’t know Yorgo, Yanni, or Niko from Greece, although I am certain that they’re really really nice… 

My country is a democracy, actually it invented the concept… 

I speak Greek and five other languages, and most of the people from my country speak at many foreign languages… 

I could probably sew my country’s flag in my backpack, but Greece’s heritage goes far beyond the geographical borders. It invented the West… 

I believe in Hellenism… The entire world aspires to its ideals…

And if I owe anybody any money today -and by the way I am not the only one- it’s because I invented the idea of a free market! 
And if you critique me today, it’s because I invented the idea of critique.

I believe in Freedom , so if I need to, I protest… 

I believe in the joy of life. I have the right to. There’s nothing wrong with that!

I can swim in the waters of over 6000 islands!

My country is of exceptional beauty, and tradition. And my family is a sacred institution!

You call me Greek, but it’s Hellene, NOT Greek, HELLENE!

My name is Katerina…

And I am Hellene…