Ο Τσίπρας έχει την επόμενη κίνηση στην πολιτική σκακιέρα

Να εξαντλήσει τις πιθανότητες για το σχηματισμό κυβέρνησης της Αριστεράς δείχνει διατεθειμένος ο Αλέξης Τσίπρας, όσο απομακρυσμένο κι αν δείχνει επί του παρόντος ένα τέτοιο σενάριο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 14.00 για να λάβει τη διερευνητική εντολή, την οποία θα κρατήσει -σύμφωνα με πληροφορίες- ολόκληρο το χρονικό διάστημα των τριών ημερών του επιτρέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας, μόλις λάβει τη διερευνητική εντολή, θα μεταβεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και θα βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο επαφών με δυνάμεις της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έμειναν εκτός Κοινοβουλίου.

Αν και το ΚΚΕ αποκλείει εκ νέου την πρόταση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, απορρίπτοντας ακόμη και το ενδεχόμενο συνάντησης σήμερα στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών, ο κ. Τσίπρας θα τηλεφωνήσει στην Αλέκα Παπαρήγα. Στη συνέχεια, και αν δεν προκύψει κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής από το ΚΚΕ, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη στις 15.30.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει συναντήσεις με τους Οικολόγους Πράσινους και την Κοινωνική Συμφωνία, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστή η ώρα, ενώ η συνάντηση με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα γίνει αύριο. Άγνωστο, εξάλλου, παραμένει μέχρι στιγμής αν και πότε ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

Αύριο, Τετάρτη, δεύτερη μέρα της διερευνητικής εντολής, ο Αλέξης Τσίπρας σχεδιάζει συναντήσεις με κοινωνικούς φορείς που άπτονται της Υγείας, της Παιδείας και της Εργασίας. Όπως διαμηνύουν από την Κουμουνδούρου, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επεξεργαστεί μια ολοκληρωμένη πρόταση κυβέρνησης που θα έχει τη στήριξη της κοινωνίας αλλά και να πείσει ότι είναι μια πρόταση που αξίζει να δοκιμαστεί στην πράξη.

Την Πέμπτη, τρίτη ημέρα της διερευνητικής εντολής, ο κ. Τσίπρας στοχεύει να συναντηθεί με τους «εκπροσώπους του Μνημονίου», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή  τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

(Πηγή: www.madata.gr)