Πρίγκιπες και κροίσοι αποκτούν ακίνητα στην Ελλάδα

Από επιχειρηματίες μέχρι… πρίγκιπες, ξένοι αλλά και Ελληνες επώνυμοι έχουν ήδη αποκτήσει ή αναζητούν μέσα στην κρίση πολυτελή και μοναδικά ακίνητα ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, μεγαλομεσίτες και στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι όσο στη χώρα μας η κρίση θα μεγαλώνει τόσο θα πληθαίνουν και οι ενδιαφερόμενοι, εκδηλώνοντας επενδυτικό ενδιαφέρον για εξοχικές κατοικίες στο Αιγαίο και το Ιόνιο, ολόκληρα νησιά αλλά και σπίτια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας όπου τελευταία οι αξίες έχουν υποτιμηθεί λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το πιο πρόσφατο, χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του γνωστού σχεδιαστή Ζαν Πολ Γκοτιέ, ο οποίος φέρεται να διέθεσε το ποσό των 350 χιλ. ευρώ για μεζονέτα σε νεοκλασικό κτίριο, κοντά στον σταθμό του μετρό «Μοναστηράκι» με θέα τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

«Η χώρα μας πάντα αποτελούσε μήλον της έριδος στην παγκόσμια αγορά του real estate, πόσω μάλλον σήμερα που λόγω της οικονομικής κατάστασης ο ξένος Τύπος έχει συνεχώς πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα, τονίζοντας συνεχώς ότι βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα-φιλέτα και νησιά», επισημαίνει ο κ. Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας, διευθύνων σύμβουλος του πανελλαδικού δικτύου ανεξάρτητων κτηματομεσιτικών εταιρειών, E- Real Estates που αποτελείται από 67 κτηματομεσιτικές εταιρείες σε όλη την Ελλάδα.

«H Ελλάδα αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης επισκεπτών και κυρίως από τους ίδιους τους αυστηρούς κριτές της – Γερμανούς και Βρετανούς – αλλά και προσωπικοτήτων της πολιτικής, της οικονομίας, του διεθνούς επιχειρείν αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου. Πάνω από 60 επώνυμοι Ελληνες και αλλοδαποί έχουν τη δική τους γωνιά στο Ιόνιο και στο Αιγαίο και ακόμα περισσότεροι αναζητούν κατά διαστήματα να την αποκτήσουν».

Τα νησιά που πωλούνται
Τα ελληνικά νησιά που είναι προς πώληση είναι η Καρδιώτισσα (κοντά σε Σίκινο και Φολέγανδρο) έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, η Ναυσικά (στα νησιά του Ιονίου) έναντι 6,9 εκατ. ευρώ, το St Thomas (στον Αργοσαρωνικό) έναντι 12 εκατ. ευρώ, το St Athanasios (στον Κορινθιακό Κόλπο, κοντά στην Ιτέα) έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, το Λιχνάρι Πενινσούλα (10 λεπτά από τα δυτικά της Κορίνθου) έναντι 3 εκατ. ευρώ, η Μικρή Αμοργός έναντι 6,1 εκατ. ευρώ, το Μόντι (κοντά στην Κεφαλονιά) έναντι 1,5 εκατ. δολ. αλλά και το Βούβαλος, το Τραγονήσι (στον Σαρωνικό Κόλπο), το St Johns (στον Σαρωνικό Κόλπο, 2 ώρες από την Αθήνα). Επίσης, το νησί Πάτροκλος προσελκύει συνεχώς μνηστήρες χωρίς καμία ακόμα πληροφορία για μεταβίβασή του.

ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Στα πολύ γνωστά ονόματα που έχουν ήδη αποκτήσει ή επιθυμούν να αποκτήσουν πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα είναι ο Ρώσος μεγιστάνας κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος φέρεται να έχει κλείσει μεγάλο deal στη Σκιάθο, o βετεράνος της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος ενδιαφέρεται για ακίνητο στην Ελαφόνησο και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για ακίνητο στη Σύμη. Στο σύμπλεγμα των Πεταλιών το δικό της νησί έχει η οικογένεια του φημισμένου ζωγράφου Π. Πικάσο. Από τον καλλιτεχνικό χώρο, σπίτι στην Ανδρο έχει ο Mr Bean, Ρόουαν Ατκινσον, ενώ ο Σον Κόνερι προτίμησε το Πόρτο Χέλι, αυτοί δεν είναι οι μόνοι…

Στο «Μονακό της Ελλάδας» στη Βόρεια Κέρκυρα, όπως αποκαλείται το τόξο από τον Αγιο Στέφανο έως την Κασσιόπη και το Νησάκι, βρίσκεται το σπίτι του μεγαλοτραπεζίτη κ. Ναθάνιελ Ρότσιλντ, γιου του λόρδου Τζέικομπ Ρότσιλντ, όπου έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν προσωπικότητες όπως η λαίδη Νταϊάνα. Στην περιοχή μεταξύ Αγίου Στεφάνου και παραλίας Αυλακίου διατηρεί ακίνητη περιουσία ο πρώην υφυπουργός Υγείας της Βρετανίας κ. Τομ Σάκβιλ.

«Στη λίστα των elite αγοραστών έχει καταταχθεί και το πρωτοεμφανιζόμενο Μεγανήσι απέναντι από το μυθικό νησί Σκορπιός του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση», επισημαίνει ο κ. Μπάκας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 1/3 του νησιού έχει αγοραστεί από την οικογένεια Rothschild καθώς και από πολλούς επώνυμους, όπως η εγγονή του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζισκάρ Ντ’ Εστεν. Το νησί έχει γίνει πόλος έλξης Γάλλων, Ιταλών και Ρώσων λόγω της σχέσης του με τον Σκορπιό, της οργανωμένης μαρίνας και των φυσικών κόλπων για τα ιστιοπλοϊκά.

Λάτρης του Ιονίου και συγκεκριμένα της νήσου Οξιά αποδείχθηκε η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Το νησί συνολικής έκτασης περίπου 5.000 στρεμμάτων, το οποίο ανήκε σε μια οικογένεια Ελληνοαυστραλών από 7 εκατ. ευρώ που ήταν η αρχική του τιμή πουλήθηκε στον Σεΐχη Αχθάν με μόλις 5 εκατ. ευρώ.

Πρόσφατα, βίλα στην Πελοπόννησο με πισίνα και ιδιωτική παραλία και υποδομές μαρίνας απέκτησε στην περιοχή του Κρανιδίου δίπλα στο παραθαλάσσιο οικισμό Δορούφι ο διάδοχος του ολλανδικού θρόνου πρίγκιπας Γουίλιαμ – Αλεξάντερ, έναντι του ποσού των 4,5 εκατ. ευρώ με πωλητή τον Γερμανό φωτογράφο Μάνφριντ Ρίκερ.

Σε κλειστό κλαμπ επωνύμων έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια η Πάτμος κατέχοντας μια θέση στο διεθνές jet set και προσελκύοντας πασίγνωστους επιχειρηματίες, εφοπλιστές, πολιτικούς, γαλαζοαίματους κ.ά. με μοναδικά αρχοντικά.

Μεταξύ των γνωστών επιχειρηματικών ονομάτων στο νησί, το οποίο προσφωνούν και ως «το νησί των εφοπλιστών» είναι οι οικογένειες Λαιμού, Ποταμιάνου, Καρρά, Αθανασόπουλου, Μουνδρέα, Πετράκη, Λυκιαρδόπουλου, Στασινόπουλου, Καλογιάννη.

Διάσημοι ιδιοκτήτες στο νησί είναι ο πρίγκιπας Μιχαήλ της Ελλάδας εξάδελφος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο ηθοποιός Τομ Χανκς, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ενός πολυτελούς ακινήτου στην Αντίπαρο, ο Σικελός γλύπτης Maurizio Lo Castro, ο τραγουδιστής Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ πληροφορίες έφεραν την Τζούλια Ρόμπερτς και τον Ρίτσαρντ Γκιρ να αναζητούν ακίνητο στο νησί.

πηγή : www.kerdos.gr