Η διερευνητική εντολή στον Βενιζέλο

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα δεχθεί στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προκειμένου να του δώσει την εντολή διερεύνησης για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και τον πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνο Καμμένο, ενώ ενδέχεται να ακολουθήσουν συναντήσεις με τους κκ Σαμαρά και Τσίπρα, εντός της ημέρας.

Στόχος του κ. Βενιζέλου είναι η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) ή ως εναλλακτική η συγκρότηση μίας κυβέρνησης με την συμμετοχή ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητων Ελλήνων που θα έχει την στήριξη του ΠΑΣΟΚ.

Στις 12:00, εν τω μεταξύ, ο κ. Βενιζέλος συγκαλεί την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μία πρώτη επαφή με τους νέους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτού λάβει τη διερευνητική εντολή. Αύριο το πρωί συγκαλεί στην Ιπποκράτους και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη επίσημη συνεδρίαση οργάνου μετά την εκλογική συντριβή της προηγούμενης Κυριακής.

(Πηγή: Zougla.gr)