Δήλωση Ξεν. Βεργίνη για το εκλογικό αποτέλεσμα

ΔΗΛΩΣΗ κ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑ ΒΕΡΓΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Παρασκευή 11/5/2012

Πρώτα απ’ όλα θέλω απ’ την καρδιά μου να ευχαριστήσω το Λευκαδίτικο Λαό και όλους εκείνους που προσπάθησαν μαζί μου να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και νέες δυνατότητες ώστε η ανάπτυξη του τόπου από όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Το καταγεγραμμένο τυπικό αποτέλεσμα των εκλογών που φέρει τον κ. Σολδάτο, με τρεις σταυρούς μπροστά δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, τη θέληση και την επιλογή των ψηφοφόρων. Η επανακαταμέτρηση των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας έγινε σε δυο Επιτροπές παράλληλα. Στις Επιτροπές συμμετείχαν συνεργάτες και των δυο υποψηφίων κ. Βεργίνη και κ. Σολδάτου.

Πρόεδροι στις Επιτροπές ήταν Πρωτοδίκες. Στη μία η κ. Λαμπρινή Τάλαρου και στην άλλη ο κ. Ιωάννης Γούλας με βοηθούς γραμματείς του Πρωτοδικείου.

Η επανακαταμέτρηση κατέδειξε ότι υπήρξαν σοβαρές παραβάσεις του εκλογικού νόμου και της εκλογικής διαδικασίας που αλλοίωσαν σε βάρος μου το ευαίσθητο εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο ασφαλώς θα επέβαινε σαφέστατα υπέρ μου. Τα στοιχεία που προέκυψαν και έχω στα χέρια μου, επιβεβαιώνουν αυτά που λέω.

Προσεχώς, θα αναλύσω σε συνέντευξη τύπου τα στοιχεία αυτά. Όπως αντιλαμβάνεστε η υπόθεση θα ακολουθήσει το νομικό δρόμο του Εκλογοδικείου και αυτό από σεβασμό όχι μόνο στον εαυτό μου αλλά και προς το εκλογικό σώμα.

Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου γιατί τέτοια φαινόμενα λαμβάνουν χώρα σε μια οργανωμένη και σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία. Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες αυτού του τόπου δεν επικροτούν αλλά καταδικάζουν παρόμοια φαινόμενα.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να παλεύω για τον τόπο και για την επικράτηση αρχών και αξιών που απαιτεί αυτή η κοινωνία την οποία από πολλά χρόνια τώρα υπηρετώ με σοβαρότητα, συνέπεια και αξιοπρέπεια.

Από το Πολιτικό Γραφείο
κ. Βεργίνη Ξενοφώντα