Πολιτικοί θεατρινισμοί!- του Θ. Περδικάρη

Του Θανάση Περδικάρη

.…αυτές τις ώρες η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν δικαιούται, δεν θέλει και ούτε πρόκειται να φανεί κατώτερη των περιστάσεων….

Με αφορμή την ανάληψη της διερευνητικής εντολής από τον Αλ. Τσίπρα ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια παραποίησης των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ (εκείνων που αν θυμάστε …δεν είχε) με στόχο την υπονόμευση της πρότασής του για αριστερή κυβέρνηση με ταυτόχρονη καταγγελία του μνημονίου.

Όλοι οι παράγοντες που ΧΘΕΣ σχεδίασαν, στήριξαν και υλοποίησαν τα μνημόνια εφαρμόζοντας τα πρωτοφανή βάρβαρα μέτρα και εξαθλιώνοντας την ελληνική κοινωνία, ΣΗΜΕΡΑ χωρίς να αντιλαμβάνονται λόγω κεκτημένης αλαζονείας το αποτέλεσμα της κάλπης, εγκαλούν την Ριζοσπαστική Αριστερά γιατί δεν υλοποιεί το πρόγραμμά της μέσα από μια κυβέρνηση που οι ίδιοι …θα στηρίξουν!

Υποκρινόμενοι ότι σέβονται τη λαϊκή βούληση για ανατροπή του μνημονίου, χρησιμοποιούν αυτή την ρητορική για να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν μπορεί να υλοποιήσει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του άρα δημαγωγούσε, άρα είναι αναξιόπιστος. Όντας οι ίδιοι αστείοι προσπαθούν να μας εμπλέξουν σε μια γελοία συζήτηση για να μας εκθέσουν αλλά προφανώς αναλώνονται μάταια.

Ακόμη και σήμερα, ύστερα από το μεγάλο «μπαμ» της κάλπης, μνημονιακά κόμματα που καταρρέουν, ΜΜΕ και δημοσιογράφοι που ετοιμάζονται ν’ αποχαιρετήσουν τη διαπλοκή όπως και οι διάφοροι αργυρώνητοι της «διανόησης», αδυνατούν ν’ αντιληφθούν ότι τους «ξέβρασε» μια κοινωνική τρικυμία. Πεισματικά αρνούνται ν’ αποδεχθούν τα γεγονότα, δεν είναι σε θέση να εκτιμήσουν την κατάσταση, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ως παλιοί «καθεστωτικοί», τελικά …«γράφουν» κανονικά την κοινωνία με τα λόγια και τις πράξεις τους.

Σίγουρα τα μνημόνια είναι η συμπύκνωση του νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο εφάρμοσαν για 20 χρόνια. Αυτά λοιπόν τα μνημόνια που οι ίδιοι υπερασπίστηκαν με πάθος μέχρι χθες για να σωθεί η Ελλάδα, δηλώνοντας σε δραματικούς τόνους ότι κάθε άλλη πολιτική είναι καταστροφή, ξαφνικά εμφανίζονται να είναι έτοιμοι να απορρίψουν και να …αποδεχθούν τα ακριβώς αντίθετα στηρίζοντας μια κυβέρνηση της …Αριστεράς.

«Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι»! Ως μαέστροι της κωλοτούμπας αλλάζουν ρητορικά άποψη και προσβάλουν τους πολίτες αυτογελοιοποιούμενοι, νομίζοντας στην απελπισία τους ότι δημιουργώντας σύγχυση θα «επιβιώσουν».

Η πολιτική όμως δεν είναι πράξεις ξεκομμένες μεταξύ τους. Δεν μπορεί επί 20 χρόνια (και ειδικά τα 2 τελευταία) να υλοποιούν μια πολιτική και ξαφνικά να δηλώνουν ότι …στηρίζουν μια κυβέρνηση που θέλει να κινηθεί στην αντίθετη κατεύθυνση! Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να κάνει ούτε βήμα και το ξέρουν. Μια κυβέρνηση όμως που στηρίζεται στην Αριστερά και την Κοινωνία θα είναι πολύ σύντομα σε θέση να ανατρέψει όσα έχουν εφαρμόσει όλα αυτά τα χρόνια με τις γνωστές, καταστροφικές συνέπειες.

Την σαφή και ξεκάθαρη εντολή της κοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι για μια αριστερή κυβέρνηση ανατροπής του μνημονίου και του νεοφιλελευθερισμού, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν όσοι απεγνωσμένα προσπαθούν απλά να περισώσουν το «σαρκίον» τους. Η στάση και οι θεατρινισμοί τους είναι γελοιοποίηση της πολιτικής ζωής.

Το σίγουρο είναι ότι αυτές τις ώρες η Ριζοσπαστική Αριστερά δεν δικαιούται, δεν θέλει και ούτε πρόκειται να φανεί κατώτερη των περιστάσεων!