Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Παπούλια σήμερα χωρίς Τσίπρα

Σήμερα η συνέχεια των προσπαθειών του Προέδρου της Δημοκρατίας  για σχηματισμό κυβέρνησης. Ο πρώτος γύρος διαβουλεύσεων του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς  δεν απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα.Οι προσπάθειες του Κάρολου Παπούλια αναμένεται να ενταθούν σήμερα Δευτέρα.

Η νέα συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τους πολιτικούς ααρχηγούς νακοινώθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, για σήμερα το απόγευμα στις 19:30.

Στην συνάντηση ο Κάρολος Παπούλια κάλεσε αρχικά τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Πρηροφορίες όμως από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα λένε πώς , ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμμετάσχει στη σύσκεψη.
Στον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι υπάρχει προγραμματική σύγκλιση ορισμένων κομμάτων και η δημιουργία κυβερνητικού σχήματος είναι δυνατή. «Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης φαίνεται να «τα έχουν βρει» και εκβιάζουν τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί» λένε.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επιμένουν στη  συμμετοχή  και του ΣΥΡΙΖΑ, ή έστω να δώσει ψήφο ανοχής, ενώ η Κουμουνδούρου αρνείται κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίζεται αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο για τη συγκρότηση βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος να μπει η χώρα σε εθνικές περιπέτειες.

«Δε νομίζετε ότι πρέπει να είμαστε και αύριο εδώ;» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.  

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να δημιουργία κυβέρνησης με τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται, ούτε δέχεται να δώσει την ανοχή του. Δεν ξέρω που το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας δήλωσε» δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα»
Ο  Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του δήλωσε » Διατηρώ ακόμα την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως όμως είμαστε έτοιμοι για εκλογές»

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ανατροπή του μνημονίου ανήγγειλε η γγ. Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλέκα Παπαρήγα. 

Ενώ ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος  κατέθεσε στον ΠτΔ κατά τη συνάντησή τους, πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία μια διεθνής προσωπικότητα.
Την εθνική ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια.

(Πηγή: www.madata.gr)